Una gran grua pujà dos bombers i un tècnic en una cistella fins a la cúpula, a uns 58 metres d'alçària. Primer es baixà la pedra i a continuació es tornà a pujar per continuar les tasques d'assegurament de la part del pinacle despresa. Aquesta peça fou enganxada a la cistella. Una vegada assegurada i equilibrada, es procedí a tallar la unió d'acer del pinacle amb la cúpula. Dalt de la cúpula, la velocitat de l'aire era de 34 quilòmetres per hora. A la plaça de Santa Eulàlia, desenes de persones seguien la intervenció dels bombers, que foren aplaudits quan el pinacle fou baixat fins en terra, a les 13.00 hores.
Després, els bombers van pujar en dues ocasions més per retirar dos parallamps i netejar la cúpula de runes. A les 15.30 hores es donà per finalitzat el servei, es va reobrir la plaça al trànsit i a la circulació normal de vianants. Els 11 habitatges que havien estat desallotjats pogueren tornar a ser ocupats i quatre negocis que hagueren de tancar obriren de nou.
Des del Bisbat de Mallorca s'informà que els tècnics del Consell i de l'Ajuntament de Palma elaboraran un informe per protegir els pinacles del campanar afectats pel despreniment del principal. Després es farà un projecte de restauració per la ventada, que provocà nombrosos desperfectes a les Illes i desbordà els serveis d'emergència. En aquest sentit cal assenyalar que el Centre d'Emergències SEIB 112 va rebre diumenge més de 3.700 telefonades. El 51% d'aquestes va ser entre les 20.45 i les 00.00 pel temporal, xifra rècord des que es va instal·lar l'112 a Balears. Dilluns els bombers hagueren de realitzar 105 intervencions, fet que presenta un increment del 346% respecte d'un dia normal, segons Interior.