algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tornen els 25 illencs que viviren l'odissea del «Grand Voyager»

Els passatgers mallorquins asseguren que el creuer no hauria d'haver salpat de Tunísia

93278

Mateu Terrades i Consuelo Martí ahir a Palma.

«Em veia mort. No pensàvem que ens salvaríem». Són paraules de Mateu Terrades, un dels 25 mallorquins que viatjaven aGrand Voyager, el creuer que dilluns s'avarià a unes 60 milles de Menorca. Mateu viatjava en companyia de la seva esposa Consuelo al sisè creuer que realitzaven junts. «Als passadissos hi havia gent tirada i ferida», explicà Mateu, que recorda el moment en el qual s'aturaren els motors i el vaixell quedà a la deriva.

La seva dona assenyalà que el creuer no hauria d'haver salpat de Tunísia la nit anterior, ja que diumenge ja bufaven vents de força 9 i augmentant. L'endemà, ja hi havia ones de 14 metres. A partir de llavors la parella relatà que els sistemes de megafonia s'espenyaren i que fou la tripulació la que s'encarregà d'avisar tots els passatgers perquè es posassin les armilles salvavides i s'anassin reunint en diferents llocs del vaixell. «Sentíem el renou de vidres trencant-se, mobles movent-se d'un costat a un altre, mentre algunes persones es lligaven amb llençols on podien», indicà Mateu.

La parella recalcà la tasca de la tripulació i els passatgers, «que fou de deu», encara que no poden dir el mateix dels comandaments del vaixell, que criticaren amb duresa perquè no oferiren cap informació durant les angunioses hores que van viure. «L'únic que donà la cara fou el capità l'endemà i es posà a plorar», recorda Mateu.

Roberto Preciados i Cristina Gómez fa sis mesos que són casats i realitzaven el seu segon viatge junts. A ells els avisaren per pujar a un saló en el qual hi havia congregades unes 200 persones, enmig d'un «caos impressionant» de cadires, taules i tot tipus d'objectes destrossats. «Hi ha imatges que no se t'obliden mai», indicà Roberto, qui indicà que passaren deu hores en «pèssimes condicions».

Aquest record coincideix amb el que guarden Joana i Joan Antoni, una parella d'acabats de casar de Pollença que estava realitzant el seu viatge de noviis. Ambdós foren concentrats en el gran saló. Joana, que és una de les cinc embarassades que viatjaven al creuer, se sotmeté a una revisió mèdica en arribar a Sardenya per comprovar l'estat del fetus.

Els passatgers de Grand Voyager van arribar ahir a Palma sobre les 21.00 hores, després d'un llarg dia de viatge des de la ciutat de Cagliari iniciat al matí. A més dels passatgers mallorquins, a Grand Voyager hi anaven vuit eivissenques, dues de les quals van quedar ingressades a Cagliari amb ferides lleus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris