nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Madrid accepta Torre d'en Pau com a centre d'interpretació de Cabrera

Ministeri i Govern balear aproven el Pla Rector del Parc Nacional

R.G./EFE. Palma.
La Comissió Mixta del Parc Nacional de Cabrera va aprovar ahir el Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) del parc i la ubicació a Torre d'en Pau (Coll d'en Rabassa) del centre d'interpretació. A més, a la reunió bilateral entre el Ministeri de Medi Ambient i els representants del Govern balear, el conseller Jaume Font insistí en la qüestió del traspàs de la titularitat del parc a la comunitat autònoma. En aquest sentit, el mateix Font considerà que «s'ha fet una passa important», tot i que la Conselleria aposta perquè les competències arribin el pròxim juliol i Madrid assenyala l'1 de gener del 2006 com a data idònia.

En relació al centre d'interpretació, en un principi els negociadors del Govern central discrepaven sobre aquest punt. Finalment acceptaren la ubicació reclamada per Font. En canvi, el finançament del centre encara es manté obert i pendent que es concreti en un futur. La Comissió Mixta va comptar per part del Ministeri de Medi Ambient amb el director general de Parcs Nacionals, Juan Garay, i amb el director general de la Biodiversitat, José Luis Herranz. El Pla aprovat haurà de rebre ara el vistiplau del Patronat Nacional de Cabrera per passar a exposició pública, on rebrà les últimes al·legacions, i la seva posterior aprovació pel Consell de Govern.

D'altre costat, el Ministeri de Medi Ambient ratificà ahir, en el transcurs de la reunió del Consell Nacional de l'Aigua, que no finançarà al 100 per cent la instal·lació d'interconnexions hidràuliques a Mallorca, Eivissa i Formentera. Encara que no és oficial, l'aportació del Ministeri es limitaria al 50 per cent d'un total de 25 milions d'euros. Font assistí a la reunió i va recordar que altres projectes del Pla Hidrològic, com sa Costera i la nova depuradora de Palma, sí que es financen al 100 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris