muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Absentar-se d'una mesa electoral pot comportar multes de 4.000 euros

Socias recorda l'obligatorietat als presidents i vocals designats

Les persones designades com a presidents o vocals d'una mesa electoral que no acudeixin diumenge a la convocatòria electoral podrien ser condemnats a pagar una multa de 4.000 euros. Així ho va recordar ahir el delegat del Govern, Ramon Socias, qui presentà el dispositiu previst per al Referèndum sobre la Constitució Europea del 20 de febrer, format per unes 5.500 persones, xifra lleugerament inferior a anteriors convocatòries.

Després que en la darrera convocatòria pels comicis europeus es detectàs un increment de l'absentisme entre els designats a les meses, Delegació del Govern vol evitar que la situació es repeteixi diumenge i, amb aquest objectiu, va advertir ahir que qualsevol incompareixença sense justificar serà perseguida.

El referèndum suposarà la mobilització de 5.500 persones, 3.177 dels quals seran membres de les 1.059 meses ubicades a 384 col·legis electorals. La resta seran representants de l'administració -1.059 persones-, personal del Centre de Recollida d'Informació -60 persones- i efectius de seguretat, entre els qui es troben 640 guàrdies civils, 492 agents de la policia nacional i 200 policies locals.

Aquest efectiu haurà de facilitar que els 690.020 inscrits als cens electoral puguin votar. Ahir, el delegat del Govern els va animar a fer-ho. D'aquests electors, 680.072 son residents a les Illes i 9.948 són balears emigrats. Només 4.136 persones votaran per correu, una xifra similar a la dels passats comicis europeus però molt inferior a la de les darreres generals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris