muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

IB3 exclourà dels horabaixes els programes no aptes per als infants

Presidència i l'ens públic firmen un protocol per protegir els menors

La televisió i la ràdio pública IB3 no emetrà programes no aptes per a menors de 13 anys almenys entre les 17 i les 20 hores de l'horabaixa. Fins i tot, és probable que aquesta limitació dels continguts d'IB3 s'estengui fins a les 21 hores del vespre. Així ho va anunciar ahir la directora de l'ens públic autonòmic de radiotelevisió, Maria Umbert. La cap d'IB3 va firmar ahir un protocol per protegir els drets de la infància amb la consellera de Presidència del Govern, Rosa Puig; el president de S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca, Antoni Serra, i el conseller de Benestar Social de Menorca, Andreu Bosch. A més, el protocol serà signat pel conseller de Sanitat i Benestar Social de les Pitiüses, Vicenç Serra.

Segons va explicar Umbert, «possiblement» una de les primeres accions que seguirà la firma del protocol serà la posada en marxa d'un organisme que determinarà quins continguts són aptes per a menors de 13 anys i que defensarà els drets de la infància.

Una altra de les mesures de la radiotelevisió pública serà advertir l'audiència sobre els continguts dels programes que poden ferir-ne la sensibilitat. Igualment, Umbert va assegurar que es respectarà la normativa europea que estableix que entre les 6 hores del dematí i les 10 del vespre no es poden emetre continguts no adequats per als menors de 18 anys. Tanmateix, la cap d'IB3 demanà la col·laboració de les famílies per impedir que els menors accedeixin a programes inapropiats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris