muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Delegació ha fet 600 regularitzacions d'immigrants en la primera setmana

Inspecció de Treball, «en màxima alerta» per evitar fraus en el procés

Delegació del Govern a les Illes Balears ha tramitat 600 expedients de regularització d'immigrants en la primera setmana d'entrada en vigor del nou reglament d'estrangeria. El delegat del Govern, Ramon Socias, considerà ahir satisfactori el ritme del procés i avisà que Inspecció de Treball està en «estat de màxima alerta» per evitar que es produeixin fraus.

Tot i que de moment no s'han registrat denúncies, el delegat va reconèixer que s'han conegut algunes situacions de «picaresca», com intents de venda de contractes o que determinats empresaris puguin exigir als treballadors que es paguin ells la Seguretat Social.

«Ningú no s'ha d'aprofitar d'aquesta situació de normalització per fer negoci», assegurà el delegat, qui animà els immigrants a denunciar-ho perquè «les mesures seran salades». Socias recordà que la llei preveu quantioses sancions, com la de fins a 12.000 euros per treballador per a aquells empresaris que tenguin immigrants sense assegurar o sense regularitzar.

El delegat indicà que durant la primera setmana de regularització es preveien tramitar 400 expedients a les set oficines de Balears i, en canvi, se n'han tramitat 600. Tot i que Socias es mostrà satisfet pel ritme assolit, el cert és que a aquest pas -3.000 expedients per setmana- no es podran tramitar en tres mesos els 30.000 expedients prevists. Les previsions de Delegació -almenys les expressades per Socias la setmana passada- implicaven arribar als 400 expedients diaris de mitjana fins al 7 de maig.

El representant del Govern central assenyalà que fins a la data no s'han produït saturacions a les oficines i destacà, per un costat, que molts immigrants arriben amb la documentació sol·licitada i, per l'altre, que l'eficència dels funcionaris ha permès atendre un nombre de persones superior a l'esperat. En un primer moment s'havia previst dedicar 15 minuts a cada un dels immigrants que acudeixen a les oficines, però ara ja s'estarien tramitant les sol·licituds en un temps de 10 minuts.

En aquesta setmana, les set oficines han atès 2.848 persones, 2.300 de les quals demanaven informació o no portaven tota la documentació necessària per tramitar l'expedient. S'ha detectat també que alguns immigrants que viuen a les Illes estan empadronats en altres punts de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris