algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Plantada d'alumnes, mestres i pares de l'escola Llevant per exigir millores

Esperen fa set anys una substitució de les persianes i pateixen goteres i humitats

89848

Alumnes, mestres i pares protagonitzaren ahir una asseguda pacífica reivindicativa.

«A mi no m'agrada aquesta escola perquè és molt vella i està rompuda. La gent, quan passa per fora, diu: No, no, aquest col·legi és molt vell i no vull apuntar-hi el meu fill. Hi haurien de fer una bona millora». La frase fou pronunciada ahir per Andrés, un alumne de primer del col·legi públic Llevant d'Inca durant l'asseguda reivindicativa que des de les 9.00 fins a les 9.45 protagonitzaren pares, alumnes i professors de l'escola reivindicant una posada a punt del centre.

Des de fa set anys les persianes no funcionen, les rajoles es mouen, es desprenen trossos de les parets, el paviment del pati té cruis i es formen bassiots quan plou. A més, els banys s'espenyen amb freqüència, molts de dies no hi ha aigua, «la tallen i no podem beure i passam set i calor, i a més s'embossen els banys», diuen els nins, que reclamen que es millori l'aljub.

«No tenim aparcament per a les bicicletes i ja fa temps que el demanam», continuen els escolars. «Els voltants del centre estan molt bruts, la barrera del pati està espenyada, dins les aules no podem seure com volem perquè som massa, tenim goteres i humitats, quan plou surt aigua de davall les rajoles, les plaques del sostre cauen», prossegueixen.

Els alumnes anaren relatant ahir cada una de les deficiències amb les quals conviuen cada dia en un centre que defensen a ultrança: «Ens trobam bé en aquesta escola perquè hi ha gent de totes les parts del món, aprenem de totes les cultures i feim bons amics», diuen.

Després de l'anunci de l'asseguda reivindicativa, en la qual participaren ahir tots els alumnes i professors del centre i bona part dels seus pares, la Conselleria d'Educació comunicà a la direcció que les persianes avariades seran substituïdes aquesta setmana, però els anys d'espera han fet quallar la incredulitat entre el col·lectiu i l'acte d'ahir es va mantenir. La protesta es realitzà a l'interior del centre a causa del fort vent.

«Ja no es tracta només de les persianes, són moltes altres coses», comentaven alguns dels pares presents. Els nins, que han escrit redaccions sobre el que més i el que menys els agrada de l'escola, resumiren el dia a dia: «L'escola és un poc la nostra segona casa, hi passam 5 hores al dia, 25 hores a la setmana, 100 hores al mes, 900 hores a l'any. Demanam als qui manen que ens ajudin a cuidar-la».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris