algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ventada infernal

El vendaval desborda els bombers i dispara les emergències a tot Mallorca

67922

El vent féu caure dos pinacles i la creu de Santa Eulàlia.

El vent no només inquietà ahir molts ciutadans de l'illa, sinó que també posà en escac els serveis d'emergències. Bombers, Guàrdia Civil i Policia Local es veieren desbordats per una cadena d'incidents que s'iniciaren en la mitjanit i que es perllongaren durant tot el dia, amb major o menor intensitat segons les zones. En total, només Palma es registraren més de cent actuacions d'urgència.

El vendaval, que va assolir ratxes de 135 quilòmetres per hora, va castigar múltiples barriades de la capital, des del centre antic fins al Coll d'en Rabassa, passant per Son Xigala, sa Vileta, Son Rapinya o també El Molinar, Ciutat Jardí i el passeig Marítim. Com era d'esperar, les línies telefòniques de la Policia i els bombers reberen a la nit una allau de telefonades. Tot i que la majoria de les telefonades no foren d'especial rellevància, un dels incidents més greus que hagueren d'atendre els agents fou la caiguda de dos pinacles i la creu de la torre de l'església de Santa Eulàlia, que aparegueren penjant.

La Policia Local de Palma hagué d'acordonar els envoltants del temple, d'estil gòtic, davant el risc que es desprenguessin més elements. La major part de les peticions d'ajuda per part de particulars de Can Picafort, Santa Margalida, sa Pobla, Inca, Alcúdia, Calvià, Andratx, Lloseta, Llucmajor o Palma eren pel mateix: vidres trencats, branques que havien caigut sobre les seves cases o teules que havien volat. A peu de carrer, l'escenari era idèntic. Cartells i tanques publicitàries rodant pel terra, arbres oscil·lant amb violència i plàstics i papers volant.

A Palma la situació va arribar a ser complicada i les brigades de Parcs i Jardins van col·laborar en la retirada de branques i la tala d'alguns xiprers, per descarregar de treball la Policia Local i els bombers. El 092 va rebre, entre les deu de la nit de diumenge i ahir horabaixa, més de 350 telefonades relacionades.

Pel que fa al trànsit marítim, les línies a Menorca se suspengueren, se cancel·laren tres trajectes als ports de Palma, Alcúdia i Eivissa. També se cancel·laren quatre vols entre Palma i Eivissa. Un avió d'Air Nostrum que cobria aquest trajecte hagué d'aterrar a València.

D'altre costat, un creuer turístic amb quasi 800 persones abord, entre passatgers i tripulació, s'avarià a unes 65 milles al sud-est de Menorca durant el fort temporal, fet que obligà a mobilitzar mitjans aeris i marítims espanyols i francesos per anar en la seva ajuda, que finalment no fou necessària. La tripulació del creuer Grand Voyager reactivà manualment dos dels quatre motors dels vaixell, fet que els permeté posar direcció al port sard de Cagliari, on s'espera que arribi avui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris