algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Un incendi atiat pel vent crema fins a 200 hectàrees a s'Albufera

La major part de la superfície que ha estat presa del foc és canyís

M.M. Inca.
Un incendi, les causes del qual encara s'investiguen, ha arrasat 192 hectàrees de canyís del parc natural de s'Albufera. Diverses dotacions de bombers, la Policia Local, la Guàrdia Civil i tècnics de l'Ibanat treballaren durant tota la nit de diumenge per apagar-lo. A les 3.30 de la matinada d'ahir el foc quedà controlat gràcies en part a la pluja, i a les 4.30 ja estava extingit.

Els bombers reberen el primer avís a les 17.46 d'ahir. El foc s'inicià als afores del parc, a Son Claret, al terme municipal de Muro. El vent, que començà a bufar amb força despús-ahir horabaixa, féu que les flames travessassin el camí de protecció del parc. L'incendi penetrà des del camí des Polls en direcció a la zona central de s'Albufera. Les flames, impulsades per un vent que en alguns moments superà els 111 quilòmetres per hora, arribaren a assolir els deu metres d'alçària i podien veure's fins i tot des d'Inca.

El gerent de l'Ibanat, Miquel Sintes, visità ahir la zona danyada i explicà que les condicions climatològiques adverses «dificultaren molt l'extinció». El director del parc natural de s'Albufera, Maties Rebassa, aclarí que «els impactes a la fauna i a la flora han estat escassos, ja que pràcticament tota la superfície afectada és canyís i es recuperarà ràpid, potser en un o dos anys».

A més, Maties Rebassa digué que, en no estar en època de reproducció, l'impacte sobre la fauna del parc natural ha estat mínim. «Només alguns exemplars de tortuga d'aigua dolça poden haver sofert», aclarí.

A banda d'aquest incendi, durant l'horabaixa de diumenge els bombers hagueren de treballar en dos incendis més a Formentor. El primer començà a cremar cap a les quatre de l'horabaixa i arrasà una mitja hectàrea. El segon, probablement a causa d'un llamp, es detectà a la una de la matinada i cremà prop d'una hectàrea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris