muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Els usuaris dels escars de Cala Llonga reclamen la reconstrucció del vell espigó


La força de la mar és imparable. Amb el pas del temps, ha provocat la destrucció d'un patrimoni únic i difícil de recuperar: els escars del port de pescadors de Cala Llonga, a Cala d'Or. Més d'una cinquantena d'aquests punts, molts dels quals són BIC, es troben en perill de desaparició. Ara, els usuaris de les barraques exigeixen millores urgents perquè no s'arribi a aquest extrem.

«La nostra reivindicació és prou clara: si l'Administració de Madrid pretén que conservem els escars, primer s'ha de reconstruir l'antic espigó perquè aturi l'entrada de les ones», explicà ahir el president de l'agrupació de propietaris i usuaris dels escars i els mollets de Cala Llonga, Miquel Bonet.

I és que el problema real d'aquests elements té el seu origen en el moment de la construcció de l'espigó actual, al punt oposat d'on era l'original. A banda de la restitució de l'antic, l'associació esmentada reclama el «dragatge urgent del port», en paraules de Bonet. Una altra de les peticions del col·lectiu és que s'exerceixi un major control sobre els escars. La Guàrdia Civil «hauria de vigilar i regular el trànsit i els amarraments de les embarcacions que ens visiten, sobretot durant els mesos d'estiu», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris