algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Queixes dels comerciants de Son Ferrer pel nou mercat setmanal

Critiquen la Sala, ja que el batle s'havia compromès a no instal·lar-lo


Comerciants del nucli de Son Ferrer protesten davant de la posada en marxa d'un mercat setmanal a la localitat per part de l'Ajuntament de Calvià. Aquests empresaris es queixen, en primer lloc, que el mercat els fa una gran competència deslleial. «Nosaltres pagam els imposts tots els anys i aquest tipus de mercats ens suposen una important competència. Ve molta gent estrangera sense papers i pagant només tres euros ja tenen el trast», indicaren ahir a aquest diari.

A més, segons afirmen, el batle Carlos Delgado (PP) es va comprometre a no posar en marxa aquest mercat ambulant setmanal. «Tinguérem una reunió amb ell i davant nosaltres telefonà a Isidre Cañellas i va tancar el tema», asseguraren. Per aquest motiu, no havien iniciat cap tipus de mobilització. «El batle és un mentider, un mentider. Ens ha enganyat».

El mercat serà una realitat a partir de divendres dia 25 de febrer i s'ubicarpa als carrers del Rossinyol i Colom de Son Ferrer cada setmana.

A més, els afectats denuncien que Unió Mallorquina -UM-, que gestiona l'àrea de Comerç, posa en marxa aquest mercat per «clientelisme partidista. Vol afavorir uns quants venedors ambulants que hi ha a la zona, que són els que han pressionat perquè s'obri la mostra ambulant».

Argumenten, així mateix, que es troben del tot indefensos. «Les dues associacions de comerciants que hi ha al municipi no s'interessen per aquests temes perquè estan polititzades: una és pròxima al PP i l'altra a UM».

També assenyalen que «les autoritats aproven moratòries i diverses proteccions perquè no es construeixin grans superfícies, i aquí és l'Ajuntament qui les propicia en sòl públic i generant competència deslleial».

Per la seva banda, el responsable de l'àrea de Comerç, Maties Cantarero, assenyalà que «amb aquest mercat es pretén dinamitzar Son Ferrer».

Cantarero afegí que afavorirà que els comerciants mateixos hi puguin tenir parades prioritàries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris