algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La xarxa de clavegueram de Porto Cristo serà sotmesa a una millora

Les obres començaran abans de l'estiu i s'aturaran a la temporada alta

M.PUIGRÒS.Manacor
Els problemes amb les clavegueres de la part baixa de Porto Cristo i les reiterades queixes veïnals tenen els dies comptats. En breu començaran les obres de millora de la xarxa que inclouen la instal·lació de dos nous impulsors, els quals permetran solucionar els actuals problemes. La zona més baixa de Porto Cristo, la del Pontet, connecta les seves aigües brutes a una canal instal·lada de forma paral·lela al Riuet fa ja molts anys. Amb el pas del temps l'esmentada canal col·lectora ha cedit ja que es troba situada damunt terres molles, o sobre el llot del Riuet.

Aquest fet provoca que, almanco cada quinze dies s'hagi de desembossar la canal, amb les corresponents queixes dels veïns de la zona.

L'actuació a la zona del Riuet de Porto Cristo es troba inclosa en el Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca que s'executarà enguany i compta amb un pressupost de més de 400.000 euros.

Les esmentades obres inclouran la incorporació de dos nous impulsors a la zona per tal de solucionar el problema del embossos i també s'aprofitarà per canalitzar la carretera de les Coves.

Alguns dels problemes que afecten els veïns del Riuet de Porto Cristo són provocats perquè la xarxa de clavegueres es troba ja obsoleta i els impulsors actuals són insuficients. A més, fa pocs anys es van connectar a la xarxa alguns establiments turístics de la zona, la qual cosa provocà una sobrecàrrega de la xarxa.

L'estructura del clavegueram de Porto Cristo és inferior per a la capacitat que hauria d'assolir dependent de la demanda. Així, i amb vistes a iniciar les obres el més aviat possible, avui dilluns, el regidor de Turisme, Bernat Amer, es reunirà amb l'empresa encarregada de realitzar les esmentades obres.

Bernat Amer explicà que «l'actuació per millorar la xarxa de clavegueres de la zona del Riuet començarà abans de l'estiu». «Quan arribi la temporada alta encara no hauran acabat però s'aturaran per no molestar residents i visitants. Un cop acabi la temporada alta turística es reprendran les actuacions», finalitzà Amer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris