algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Devers 900 persones acudeixen a les matances de la família de Plomer

També hi assistí Jaume Matas, però foren pocs els consellers que s'acostaren per Muro

Devers 900 persones acudiren ahir al dinar de matances que des de fa 16 anys organitza la família d'Onofre Plomer, tinent de batle de l'Ajuntament de Muro. La trobada fou tot un èxit i tingué la presència del titular del Govern, Jaume Matas, mentre que foren pocs els consellers del PP que s'acostaren per Muro. Quant als polítics, hi eren presents la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer; el conseller d'Interior, José María Rodríguez; i el conseller d'Educació, Francesc Fiol; a més del president del Parlament i batle d'Inca, Pere Rotger; i també alguns diputats com ara Maria Salom i nombrosos batles de l'Illa, un dels quals era Miquel Ramis de Muro.Els convidats gaudiren del menjar més tradicional de matances. De primer plat, menjaren arròs de matances i de segon, escaldums. Tampoc no hi mancaren les taronges ni els cacauets, a part d'alguns dolços.

Els escaldums servits en aquesta celebració de la família Plomer Serra segueixen una antiga recepta que té un secret. Segons explicà Apol·lònia Serra, els que s'assaboriren ahir s'havien cuinat amb gallina, pollastre, ànnera, pilotes, carxofes i patates, que es prepararen amb un brou a posta.

Ahir, la família Plomer Serra i els seus col·laboradors tornaren a matinar per tenir-ho tot a punt al migdia. I és que Onofre Plomer i la seva dona, Apol·lònia Serra, confien en un grup nombrós d'amics que any rere any els ajuden en els preparatius.

Encara que els col·laboradors no siguin professionals de la cuina, asseguren una organització acurada. En aquest sentit, Onofre Plomer comentava que «la gent que ens ajuda no és professional i els convidats que vénen es fan creus del bon servei que tenim per a un dia així».

Dissabte se sacrificaren a l'escorxador municipal dos porcs de gairebé 280 quilos cada un, que serviren per preparar el dinar de dissabte i de diumenge.

Plomer organitzà per primer pic aquesta festa de matances ara fa 16 anys i, segons comentà, ja de nin n'havia tingut la il·lusió, que no s'havia concretat per la manca d'un espai gran. «El primer any que férem matances, en llogàrem tot el material i vaig dir a la meva dona que seríem devers 60 persones, però resultà que al final en vingueren 200 i al llarg d'aquests anys la participació ha anat en augment fins a arribar als 900 convidats que tenim ara».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris