algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

«La consulta sobre la Constitució és una litúrgia, s'ha de ser creient»

L'eurodiputat d'ERC Bernat Joan presenta un llibre dels catalans a la UE

«El referèndum de la Constitució europea ha estat plantejat en clau de litúrgia, l'important és ser creient, molt més important que conèixer el text constitucional», afirmà ahir l'eurodiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Bernat Joan, arran de la presentació del seu últim llibre, Els catalans davant la Constitució europea, en el marc de la Setmana del llibre en català. «Les eleccions parteixen d'una assimilació falsa, això és, que votar favorablement al tractat és votar a Europa i viceversa. La reducció és tan simple, que tot debat no té sentit», va apuntar.

«Esper que aquest llibre pugui ajudar a generar debat, sens dubte és una visió personal, subjectiva, que va més enllà de les directrius d'Esquerra i que pretén fugir de la simplicitat electoral».

L'eurodiputat va lamentar que el tractat europeu no aporti cap avenç social: «Una oportunitat perduda -va dir-, encara que el realment negatiu és que la Constitució europea no reconegui la insularitat, la representació dels parlaments autònomics o la llengua catalana».

Després de la presentació del seu llibre en el recinte firal d'Ifebal, Bernat Joan participà, juntament amb Alexandre Seguí, president d'ERC a Palma, i Cecili Buele, secretari de Moviments Socials, en l'acte central a Palma de la campanya d'Esquerra demanant el «No» a la Constitució europea.

En l'acte, els dirigents d'ERC justificaren el 'no' amb raons de caire democràtic, social i nacional ja que no ha estat consensuada amb els parlaments autonòmics i eludeix qualsevol reconeixement del català.

Per a Esquerra Republicana, aquesta constitució ens tracta com a «ciutadans de segona».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris