algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Més de 80 persones al dia demanen informació sobre ajuts a l'habitatge

21.034 persones van acudir el 2004 a les oficines de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge del Govern balear per demanar informació o per tramitar expedients relacionats amb les actuacions de l'Executiu en matèria d'habitatge, entre les quals es troben la concessió d'ajuts per a la compra o el lloguer d'un pis, a més de la promoció de pisos de protecció oficial.

Segons les dades del Govern, la xifra suposa una afluència diària de 85 persones, que al mes sumen 1.753, només a les oficines del carrer de la Palma, de Ciutat. La consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transport, Mabel Cabrer, assegurà que la gran afluència d'interessats en els ajuts demostra la problemàtica que existeix a les Balears en matèria d'habitatge.

Les Illes són la quarta comunitat autònoma de l'Estat on més car resulta comprar un pis. Aquesta situació és provocada bàsicament per la manca de sòl per construir, derivada de les limitacions d'un territori insular que acaba afectant el cost dels pisos. Precisament les actuacions en matèria de sòl són ara una de les prioritats de l'Executiu, que ja ha establert mesures que obliguen els ajuntaments a cedir sòl per destinar-lo a habitatges protegits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris