muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Palma comença el 2005 amb més de 390.000 habitants empadronats

Això suposa un creixement d'uns onze mil veïns en tan sols un any

Palma ha començat el 2005 amb més de 390.000 habitants empadronats i previsiblement superarà els 400.000 enguany. Concretament, l'1 de gener del 2005 hi havia a Ciutat 390.392 persones que estaven registrades en el padró de l'Ajuntament de Palma. Aquesta xifra constitueix un nou rècord històric d'habitants a la capital balear. De fet, l'any passat, l'1 de gener del 2004, l'Ajuntament de Palma havia comptabilitzat 379.898 veïns en el municipi.

Això suposa que en tan sols un any, el nombre d'habitants que estan empadronats a Ciutat ha crescut amb 10.494 persones, és a dir, un 2'76 per cent.

Tanmateix, aquesta xifra de població és provisional i ha de ser revisada per l'Institut estatal d'Estadística (INE) abans de cap d'any. De fet, el Consell de Ministres haurà d'aprovar a finals de desembre la nova xifra de població de Palma.

La importància de la xifra oficial de població es deu al fet que l'Estat atorga subvencions als municipis per habitant. Aquest fet explica l'especial dedicació de l'INE a la revisió de les xifres d'habitants, ja que amb la depuració de les xifres d'empadronats l'Administració Central s'estalvia milions d'euros arreu de l'Estat.

Igualment, es té en compte per fixar el nombre de regidors per municipi i per establir el nombre d'habitants de la Comunitat Autònoma, del qual depèn també el nombre de diputats i senadors que Balears té a les cambres baixa i alta.

En aquest sentit, s'ha de dir que si Palma manté l'actual ritme de creixement, enguany ja superarà els 400.000 habitants. Igualment, les Balears podrien arribar al milió d'habitants abans del final de la legislatura.

El creixement de població es deu fonamentalment a l'arribada d'immigració estrangera atreta per l'expansió econòmica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris