muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Govern construirà enguany prop de 400 habitatges protegits a Palma

Suposen gairebé la meitat de les actuacions que l'Ibavi farà en aquest camp a Balears

60632

La consellera Cabrer i el seu equip reparteixen claus de pisos protegits, una imatge que enguany es repetirà.

El Govern balear construirà enguany prop de 400 habitatges protegits a Palma. L'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) en preveu lliurar pròximament 123, n'està construint 65 més i en vol iniciar 207 aquest mateix any. Les promocions públiques a Ciutat representaran més d'un 40 per cent del total d'actuacions que en aquest camp es faran enguany a les Illes Balears. Segons les previsions de la Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge, dels 939 pisos protegits que l'Ibavi construirà a les Illes, 395 es faran a Palma. Després de Ciutat, els municipis que rebran més actuacions seran Calvià, on el Govern començarà a construir 90 pisos protegits, i Inca, on ja se n'estan aixecant 77 de nous d'aquest tipus.

A la capital, l'Ibavi lliurarà en un breu període de temps 56 habitatges d'una promoció a Manuel Azaña, 38 més a Son Rossinyol i 29 més al carrer Fe. Al mateix temps, n'està construint 50 en es Vivero i 15 a la Ribera; i en preveu executar enguany 22 més a la Calatrava, 36 a Víctor Pradera i 149 en es Pil·larí en dues promocions, una de 84 pisos i l'altra de 65.

Els pisos de l'Ibavi s'oferiran en règim de compravenda i en règim de lloguer. Actualment, el Govern aposta perquè els habitatges de protecció oficial es mantenguin com a patrimoni de l'Ibavi i planteja el lloguer com a alternativa per facilitar l'accés dels joves a una casa, sobretot per l'encariment del preu de compra. A hores d'ara, l'Ibavi disposa d'un parc de 808 habitatges, dels quals 764 es troben en règim de lloguer i 44 en procediments d'adjudicació de compravenda.

Si enguany s'acaben els 344 habitatges que s'estan construint i s'entreguen els 195 ja enllestits, se superarien els 492 domicilis acabats el 2004. Com enguany, l'any passat també es van construir a Palma la majoria de pisos i dels 384 que es van fer a Mallorca, 295 s'aixecaren a Ciutat. La consellera d'Habitatge, Mabel Cabrer, advertí que és a la capital on es registren els principals problemes d'accés a l'habitatge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris