lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Productors de peix troben que s'ha de millorar etiquetatge i presentació

Una bona comercialització passa per adaptar les captures a la demanda

El president de l'organització de productors de peix OPMallorcamar, Bernat Bonet, destacà ahir la importància de millorar la presentació i etiquetatge del peix de Mallorca, així com la necessitat d'adaptar les captures a la demanda del mercat per millorar la seva comercialització. «Volem una presentació adequada, a través d'envasos i etiquetes, que permetin al consumidor conèixer l'origen del peix», va declarar Bonet, qui, d'altra banda, va assegurar que aquests canvis estan a punt d'implantar-se.

En la presentació del primer Seminari de Comercialització Pesquera, inaugurat ahir a Palma amb la presència de la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, el president de la Caeb, Josep Oliver, i el president d'Asaja, Biel Company, Bonet va expressar també la satisfacció generalitzada del sector per la posada en marxa, fa un any, del sistema de subhasta electrònica a la llotja de Palma.

Bonet va explicar que amb la subhasta electrònica s'ha aconseguit centralitzar tota la venda de peix a Palma, on ara, va destacar, arriba «tot tipus de peix procedent dels deu ports de l'illa». A més, ha facilitat que els productors s'adaptin a la demanda del comprador i realitzin una millor selecció de les captures per a la seva venda. «Abans fèiem caixes de set o deu quilos, i hem vist que això no és viable perquè el comprador demanda caixes de 3,5 o quatre quilos», va explicar.

Per la seva part, el director del gabinet d'Economia del mar i professor titular de la Universitat de Barcelona, Ramon Franquesa, va destacar que la subhasta electrònica agilita el procés comercial i permet reduir costos de comercialització perquè facilita el control de la producció, a més del control sanitari i de l'origen de les captures. OPMallorcamar, a la que estan afiliat el 98 per cent de les barques pesqueres de l'illa, va ser creada el 2002 per garantir un ús racional dels recursos marins i comercialitzar les captures.

En la inauguració del seminari la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, destacà que la millora de la comercialització i l'organització per part dels pescadors per aconseguir-ho són el camí que pot permetre els treballadors mantenir nivells de renda adequats en un sector que cada dia topa amb més dificultats per les limitacions de les captures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris