algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els embassaments es troben ara a un 82,65% de la seva capacitat

En relació a l'any passat s'ha augmentat un 12% el seu volum.

Els embassaments es troben ara a una capacitat del 82,65 per cent, un 12 per cent més en relació a l'any passat. Aquest fet suposarà que l'empresa municipal Emaya pugui disposar d'aigua a bastament per tal d'abastir a curt i a mitjà termini la població de Palma. Les darreres pluges i les nevades han propiciat l'esmentat augment de la capacitat dels embassaments del gorg Blau i de Cúber. El gorg Blau es troba a un 84,21 per cent del seu volum, mentre que el de Cúber compta amb un 80,19 per cent de la seva capacitat.

Actualment, i segons dades d'Emaya, la capatació diària d'aigua que en fa l'empresa municipal Emaya per abastir d'aigua part de la població de Palma és de 8.640 metres cúbics. Palma disposa de més recursos naturals gestionats per Emaya. La font de la Vila, la font d'en Baster, la font de na Pera, l'Estremera i diversos aqüífers serveixen per completar la dotació d'aigua al terme municipal. A la font de la Vila es capten diàriament 9.763 metres cúbics, un lleuger augment respecte l'any 2004 on es desviaven 9.212 metres cúbics.

L'any 2004, Emaya no va fer servir la font d'en Baster. Avui dia es recullen 14.602 metres cúbics d'aigua per completar la xarxa d'aigua potable. On sí s'ha reduït la captació d'aigua ha estat a la font de na Pera. Si a l'any 2004 es recollien 28.025 metres cúbics, enguany, es capta només gairebé la meitat, és a dir, 14.256 metres cúbics. L'Estremera també ha vist augmentat el seu cabdal. La reserva total estimada a dia d'avui en relació al mínim històric és de 17,32 hectòmetres cúbics, trobant-se així a un 98,5 per cent de la seva capacitat.

Els aqüífers han experimentat també una important crescuda. Can Negret es troba a un 92,99 per cent de la seva capacitat amb una clara recuperació del 79,60 per cent, és a dir, un 21,09 per cent més en relació a l'any passat. Finalment, Borneta ha patit una recuperació del 74,44 per cent, és a dir, un 31,26 per cent del total respecte l'any passat. D'aquesta manera queda garantit el subministrament d'aigua potable a curt i a mitjà termini.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris