muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

PSM i EU denuncien que la platja des Ribell és coberta de formigó

Comunicaran la destrucció del litoral davant demarcació de Costes


El conflicte històric entre la propietat privada i l'àmbit que és públic s'ha encetat un altre pic. Aquesta vegada, gairebé 400 m2 de superfície de la platja d'arena natural coneguda com es Ribell, de la Costa dels Pins, han quedat ben coberts de ciment armat, amb la destrucció subsegüent de la primera línia marítima de la costa serverina. Els propietaris d'un conjunt de xalets que s'alcen a la zona des Ribell hi han promogut aquesta obra. Ara, el PSM i EU de Son Servera han denunciat l'actuació, un autèntic desastre ecològic i paisatgístic segons el seu parer i que ha suposat la «destrucció de la platja des Ribell», critiquen Antoni Servera, del PSM i la regidora d'EU-EV, Conxi Peña.

L'enorme mantell que tapa la sorra d'aquesta àrea va des d'una paret de pedra seca, que limita el conjunt de xalets, fins a una filera de roques artificials que aturen l'entrada de la mar. La destrucció de la platja esmentada es comunicarà com a denúncia formal a la Demarcació de Costes. «Primer sol·licitarem una reunió urgent amb els responsables de Costes per denunciar, una altra vegada, totes les irregularitats urbanístiques que es produeixen a la Costa dels Pins i que estan arruïnant la fesomia de tot el litoral», coincidiren a declarar ahir a aquest diari Servera i Peña. «A partir d'ara, tots els banyistes que vulguin prendre el sol en es Ribell, no tindran més remei que estendre les seves tovalloles damunt el formigó», criticà amb duresa el nacionalista Servera.

En menys de dos anys, aquest segment de costa ha passat de ser un dels més emblemàtics del litoral del Llevant, a convertir-se en un passeig de ciment. En aquest sentit, convé recordar que l'agrupació d'EU-EV denuncià davant Costes la col·locació de tones de roques a la primera línia de la mar. «Són caramulls de pedregam que els propietaris dels xalets han anat dipositant a la vorera de l'aigua per evitar que la força de les ones faci malbé l'estructura de les seves parets», expressà l'edil Conxi Peña. Tot i que en el seu moment se'n presentà una denúncia formal davant Costes, no ha rebut mai contestació i «mentrestant passa el temps i ningú no fa res per evitar la desaparició de la platja», manifestà Peña.

Així mateix, el PSM i EU-EV s'han queixat de l'actitud de l'Ajuntament que qualifiquen de «deixadesa total». «La Sala se'n renta les mans, al·legant que el tema és de Costes, però la veritat és que no els interessa preservar allò que és públic», explicaren ambdós polítics. La pavimentació des Ribell ha provocat també una gran indignació veïnal, de la qual s'han fet ressò el PSM i EU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris