muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Una detenció efectuada a Palma resulta clau per l'arrest de 18 pederastes a tot Espanya

L'operatiu s'ha desenvolupat a vuit ciutats


La detenció a Palma el mes d'agost de 2004 d'Iñigo Ch., un home de 28 anys acusat d'abusar de menors i que va ingressar a la presó, ha estat una dada fonamental perquè el Cos Nacional de Policia hagi efectuat una operació contra la pederàstia a tot Espanya, i en la qual s'han produït un total de 18 detencions.

Inspectors del Grup de Delinqüència Econòmica de Palma han participat de manera molt activa en l'operatiu, efectuant escorcolls domiciliaris a Santander, Madrid i València. Els arrests s'han produït en vuit ciutats espanyoles i els sospitosos formaven una xarxa de pederastes que abusaven sexualment de menors, als quals gravaven per a l'elaboració de material pornogràfic infantil.

El Ministeri de l'Interior assenyala que es tracta de la primera vegada que els autors d'aquests «aberrants fets» obtenien les imatges de les víctimes, ja que en molts casos aquelles imatges eren obtingudes dels abusos i agressions sexuals intentats o consumats amb els menors. L'operació ha estat desenvolupada per agents del Cos Nacional de Policia, en una investigació conjunta efectuada per la Brigada d'Investigació Tecnològica, la Prefectura superior de policia de Balears i la Comissaria Local de Coslada.

Les activitats d'aquesta xarxa s'estenien per tota la geografia espanyola, aprofitant les facilitats que ofereixen les noves tecnologies per captar els menors, amb els quals establien contacte per obtenir tot tipus de detalls íntims sobre les seves relacions. La batuda s'ha dut a terme a Madrid, Barcelona, Badajoz, València, Granada, Múrcia, Santander, La Corunya i Còrdova, entre altres localitats.

La investigació s'obrí a la comissaria de Coslada, a partir de la denúncia formulada per una mare que va informar que el seu fill de 12 anys «xatejava» amb un tal «José», que li oferia diners per mantenir relacions sexuals. El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, féu pública ahir una felicitació a la Policia per aquesta «exitosa operació contra una de les xacres socials i ètiques més terribles del món en què vivim», segons s'informa en un comunicat oficial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris