muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El PSIB insinua que el Govern tapa els responsables del cloramfenicol

Armengol reclama que es faci una llei integral de Seguretat Alimentària

«O el Govern és ineficaç -en la gestió de la crisi del cloramfenicol- o haurem de pensar que hi ha hagut connivència amb el que ha passat i encara seria més greu». D'aquesta manera, la portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, insinuava que l'Executiu autonòmic podria saber qui introduí l'antibiòtic prohibit en animals de consum humà i ho estaria tapant.

Acompanyada pel diputat Vicenç Tur, la portaveu socialista presentà ahir una proposició no de llei que insta el Govern a redactar, en sis mesos, una llei integral de seguretat alimentària i crear una agència pròpia per a la seguretat alimentària, que serveixi per evitar situacions de «caos» en la gestió d'una «crisi» com la que ha provocat la detecció de cloramfenicol en granges de les Balears.

Armengol no escatimà crítiques cap a l'Executiu i considerà «decepcionants» les compareixences parlamentàries de les conselleres de Salut i d'Agricultura perquè no han aclarit «res». La socialista recalcà que, dos mesos després que es conegués públicament la presència d'aquest antibiòtic, el govern encara no ha dit qui i com l'introduí en els animals i tampoc no ha deixat clar si s'han consumit aliments «intoxicats».

Segons la portaveu, el Govern s'ha mostrat «incapaç» davant un «pressumpte delicte contra la seguretat alimentària», i s'ha limitat a acusar a l'oposició de generar alarma social i a llançar «hipòtesis que estan fora de lloc», com la de la «generació espontània» de l'antibiòtic, que només serveixen per «embullar». «És hora de regular aquesta situació», apuntà Armengol, qui recalcà la necessitat d'ordenar per llei les actuacions en aquests casos per evitar el «desconcert, la descordinació i la manca de criteris tècnics unificats» demostrada pel Govern en el cas del cloramfenicol. Precisament la proposta del PSIB, inclou la creació d'una Agència de Seguretat Alimentària pròpia, un organisme independent que substituiria l'institut creat «per decret» pel Govern i que, segons ells, no garanteix independència respecte l'Administració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris