nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Flaquer vol aturar les discrepàncies sobre les estadístiques turístiques

El Conseller convocarà les institucions que fan informes de conjuntura

La darrera polèmica sorgida al voltant de la despesa turística ha estat la gota que ha fet vessar la paciència del conseller de Turisme, Joan Flaquer, qui ha declarat ara la seva intenció de posar fre a les contínues discrepàncies que generen les estadístiques. Així, convocarà les principals institucions que elaboren informes de conjuntura per tal d'homologar criteris i metodologies. En concret, Flaquer vol «uniformar» els estudis estadístics sobre arribades de turistes a les Balears i la despesa dels visitants durant les seves vacances. Les discrepàncies sorgides arran de l'avançament de l'Egatur han precipitat els contactes que s'iniciaren el novembre passat.

Ara, la idea expressada pel conseller és que la patronal Caeb, el Centre de Recerca Econòmica -CRE- de Sa Nostra i la UIB, l'Institut Balears d'Estadística, la Direcció General d'Economia, l'Institut Balear d'Estadística i la Conselleria de Turisme regeixin els seus treballs de conjuntura econòmica a partir dels criteris establerts des del Centre d'Investigacions de Tecnologies Turístiques (CITTIB). Però la solució aportada pel responsable autonòmic no evitarà que la polèmica continuï. De fet, diverses veus empresarials i acadèmiques han expressat el seu malestar sobre l'excessiva «politització» del CITTIB, per la qual cosa demanen la seva sortida de l'òrbita del Govern i el seu reestabliment com un observatori turístic «independent, deslligat de l'Executiu i vinculat a la Universitat».

Tanmateix, el procés que vol impulsar Flaquer a les Balears és una conseqüència directa del que ja s'inicià des del Govern central per tal d'unificar criteris estadístics amb les comunitats autònomes de l'Estat. En aquest sentit, la coordinació de l'indicador de la despesa turística «Egatur» entre la Secretaria d'Estat de Turisme i els departaments autonòmics de Turisme n'és un exemple clarament polèmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris