algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La fira del Ram es farà al parc de la Riera en una base provisional

La plataforma es retirarà posteriorment per continuar amb les obres

La fira del Ram es durà a terme al parc de la Riera damunt una plataforma provisional, que després de l'esdeveniment, serà retirada per poder continuar amb les obres de la falca verda. Per tant, aquesta estructura compta ja amb punts d'il·luminació i d'aigua perquè la fira es pugui realitzar sense cap tipus de problemàtica. Així ho anuncià la batlessa de Palma, Catalina Cirer, que ahir visità les obres de la falca verda en companyia del tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, i altres membres de l'equip de govern municipal.

Aquest projecte, que té com a objectiu un gran parc dins la ciutat, tindrà com a element diferenciador la canalització de la Riera. S'ha projectat un mur de subjecció i un passeig paral·lel al cabdal i tres passarel·les que permetin el pas pel marge occidental de la Riera. Una altra infraestructura serà l'amfiteatre que tindrà una estructura molt senzilla, que estarà acabada a finals de mes, constituïda bàsicament d'una grada a l'aire lliure.

També s'hi construirà un aparcament subterrani que se situarà en paral·lel a la calçada del carrer de Jesús i disposarà de dues plantes amb 176 places d'aparcament la primera, i 179 la segona. El servei constarà de dos accessos per a vehicles i tres per a vianants, un d'ells amb ascensor. Al mateix parc s'hi ubicaran dos edificis de serveis. El primer, de 230 metres quadrats, serà una dependència per a la Creu Roja per a vigilància i instal·lacions transformadores. El segon, de 115 metres quadrats, només tindrà bany i estacions transformadores.

Les zones verdes es poden classificar en cinc punts de distribució. Una zona boscosa per intentar aconseguir un paisatge típic de la Mediterrània. A l'espai firal se sembraran espècies d'arbres de fulla caduca, així com pasteres de floració de març a setembre. Hi haurà també una zona d'hort on s'hi plantaran ametllers, pomeres i tarongers. A la Riera s'hi posaran arbres frondosos i als voltants de l'amfiteatre palmeres i arbres d'alineació.

En total, se sembraran 2.181 arbres, 2.100 arbusts i es farà la implantació de 17.510 metres quadrats de gespa. Aquestes obres es desenvolupen en una superfície de 116.898,58 metres quadrats i té un cost aproximat de 30 milions d'euros. Es preveu que les obres estiguin acabades per l'abril de 2006. Cirer afirmà que «en aquests moments ens trobam ja a la meitat de l'execució d'un projecte importantíssim per a Cort».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris