nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Prop de 6.000 immigrants de 65 països resideixen a la localitat

El departament de Cultura i Joventut ha editat la memòria del 2004


La població estrangera que té fixada la seva residència a Manacor és de 5.859 persones, provinents de 65 països. Això suposa un 11'30% del total d'habitants de la localitat, que puja a 36.200. Del total de residents estrangers, un 55'22% són no comunitaris i d'aquests, el 50% és de procedència magribina, un 17% de l'Argentina, un 16% de l'Equador i un 12% de Colòmbia.

Aquestes dades s'han extret del padró municipal i de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Les xifres s'han inclòs en la memòria corresponent al 2004 del departament de Cultura i Joventut, en l'apartat del servei de mediació intercultural. En aquest text, s'hi assenyala que un dels motius que han convertit Manacor en un lloc d'emigració dins un territori d'immigració ha estat la «reactivació industrial i de la construcció» a la localitat.

De tots els col·lectius esmentats, mereix un esment especial el magribí. En aquest sentit, la memòria ressalta l'augment durant els darrers anys de la població femenina provinent del Marroc. Així, «fins l'any 2000 els homes representaven el 85% del total de ciutadans d'aquest origen i les dones en suposaven només el 15%». Però en aquests moments la «població femenina hi arriba ni més ni pus que al 41 per cent». Aquest augment del nombre de dones al llarg dels tres darrers anys s'ha degut al procés constant de reagrupació familiar.

Durant el darrer lustre el nombre de marroquins censats a Manacor s'ha multiplicat per cinc. En qualsevol cas, «això no vol dir que n'hagin vingut més a Manacor, sinó que tots aquells homes que viuen tots sols o comparteixen pis amb algun compatriota, amb el pas del temps aconsegueixen prou estabilitat econòmica i de papers, cosa que els ajudat a poder reagrupar la seva família».

Ben diferent és el cas del col·lectiu sud-americà, en el qual predomina el perfil femení, ja que són les dones les qui s'estableixen a Manacor i hi comencen la reagrupació. «En moltes d'ocasions emigra tota la família sense regularització prèvia», s'indica en la memòria de Cultura i Joventut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris