algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'empresa minera no expropiarà altres finques a part de sa Punta

Hijos de Miguel Mascaró S.A. negocià l'arrendament del terreny

M.PUIGRÒS.Sant Llorenç.
Després de l'inici de l'expropiació forçosa de la finca sa Punta de Son Carrió per part de l'empresa Hijos de Miguel Mascaró S.A, aquesta indústria ha traslladat a aquest mitjà les seves intencions de «no expropiar la resta d'habitatges que formen part de la quadrícula de la concessió minera» que fou atorgada pel Govern l'any 1996.

Fonts autoritzades de l'empresa apuntaren l'alarma social generada per la notícia del dret d'expropiació de Hijos de Miguel Mascaró S.A. per exercir la seva activitat sobre les cinc quadrícules mineres que ocupen una extensió de 150 hectàrees incloent una quarantena d'habitatges rústics, matisant que «la seva expropiació no és possible perquè entre altres coses la llei les empara».

D'altra banda, des de Hijos de Miguel Mascaró S.A. assenyalaren que «la pedra calissa que extreim només es troba en aquesta zona de l'illa perquè conté fosfat càlcic i el recurs s'ha de treballar on es troba». Entre altres utilitats, la pedra que s'extreu a la finca de Son Carrió s'utilitza en camps de golf i fins i tot per elaborar pinsos animals.

Quant a l'expropiació de la finca sa Punta, de més de 83.000 metres quadrats d'extensió, des de l'empresa de fabricació de granit explicaren que «durant més de 70 anys hem explotat la gravera que es troba darrere les cases i en negociar un nou contracte no hem arribat a un acord. Realitzàrem una oferta a la propietat a través de carta compulsada i en no obtenir resposta per part d'ells ens hem vist obligats a iniciar l'expedient d'expropiació que ja haguéssim pogut iniciar en 1996».

L'empresa minera dóna treball directe a gairebé vint famílies de la zona a més de la resta de treballs indirectes que genera. «Si no poguéssim realitzar l'extracció d'aquesta pedra a Son Carrió l'hauríem d'exportar de la península i el transport s'encariria. Des de l'empresa Hijos de Miguel Mascaró S.A assenyalaren també que «tant Govern com Ajuntament han actuat correctament en aquest cas». La notícia ha generat un gran renou al terme municipal de Sant Llorenç i, sobretot, l'expectació entre els veïns de la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris