nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Zapatero promet al Carmel 16 milions d'euros per a la rehabilitació del barri

El pla de mesures del Govern central inclou 11.500 euros per a cada veí afectat

94904

Rodríguez Zapatero es reuní ahir amb els veïns afectats del barri del Carmel.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, anuncià ahir durant la seva visita al barri del Carmel un pla de l'Executiu per concedir ajuts específics als desallotjats pel clot causat pel túnel del metre, que atorga a més 16 milions d'euros per a la rehabilitació de l'àrea. Acompanyat dels ministres d'Habitatge, María Antonia Trujillo, i Indústria, José Montilla, com també del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i del batle de Barcelona, Joan Clos, entre altres, Zapatero digué que havia volgut escoltar «de viva veu» els representants dels afectats, als quals demanà que tinguin confiança en la tasca que desenvolupen les administracions.

Rodríguez Zapatero es reuní durant més d'una hora al Centre de Joves Boca Nord del Carmel amb representants dels veïns afectats per oferir-los detalls dels ajuts previstos. Zapatero informà posteriorment els periodistes que, entre les ajudes individuals, que se sumaran a les ja aprovades per la Generalitat, n'hi haurà unes de 10.000 euros per a les famílies que s'hagin quedat sense habitatge o sense negoci, 6.000 euros per als que hagin tingut algun dany en les seves cases i 1.500 per a la recuperació d'estris.

Així mateix, s'habilitarà una línia especial del Ministeri d'Habitatge per al projecte de recuperació del barri que es posarà a disposició de l'ajuntament de Barcelona i que tindrà una dotació de setze milions d'euros. D'igual forma, va explicar que l'Institut de Crèdit Oficial disposarà d'una línia de crèdit en les millors condicions per a la Generalitat, l'Ajuntament i les famílies afectades.

Rodríguez Zapatero va recordar que el Govern central no té competències en l'ocorregut, però amb aquestes mesures pretén destacar que el més important en aquests moments és el barri i que les seves famílies tinguin confiança en la tasca de les administracions.

Zapatero reconegué que la situació que s'està vivint en el Carmel és difícil i reiterà que entén perfectament el sentiment que pot tenir una persona que perd la casa, pel que va dir sentir-se «responsable i solidari» per cooperar en l'objectiu de veure un barri rehabilitat que guanyi en desenvolupament, possibilitats i condicions urbanístiques. Per la seva part, Pasqual Maragall ha agraït la «sensibilitat» del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris