algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'oposició reclama culpables per tallar les sospites pel cloramfenicol

Avisa Moner que per protegir el sector ha de dir d'on sortí l'antibiòtic

J. TORRES. Palma.
Quatre mesos després que es detectassin els primers casos de cloramfenicol en animals per a consum humà, ni la consellera de Sanitat, Aina Castillo, ni la d'Agricultura, Margalida Moner, no han determinat l'origen d'aquest antibiòtic prohibit en les compareixences respectives al Parlament.

Ahir, aprofitant la presència de Moner a la Cambra, l'oposició li reclamà culpables i li advertí que la única manera d'evitar que les sospites s'escampin sobre tot el sector és determinant, de manera immediata, la procedència del fàrmac il·legal.

Després de relatar -dia per dia- les actuacions realitzades pel Govern arran de la detecció dels tres primers casos de cloramfenicol, la consellera negà que hagués ocultat informació i que hagués mentit a l'opinió pública. A més, garantí que des del 26 de novembre «no surt res al mercat que no estigui controlat».

Amb tot, reconegué que «avui encara no es pot determinar la causa» que provocà l'aparició a la carn d'aquest antibiòtic prohibit i avisà que no s'ha detectat en els pinsos. «Feim costat als ramaders sempre que compleixin la normativa, però si no la compleixen seran perseguits i castigats», va afirmar Moner.

Precisament la manca d'una hipòtesi clara sobre l'origen de l'antibiòtic propicià les crítiques dels portaveus de l'oposició. «Si s'ha produït un delicte n'ha d'existir un autor perquè, si no, la sospita s'escampa sobre tot el sector», assegurà el socialista Vicenç Tur. Així mateix, considerà que l'única manera de protegir els ramaders és depurant responsabilitats.

«Tot roman obert, massa obert, i això genera inseguretat i preocupació», advertí la portaveu d'EU-EV, Margalida Rosselló. Pere Sampol (PSM) defensà el mateix argument i avisà la consellera que les principals «víctimes» d'aquesta situació són els ramaders.

Sense contestar totes les preguntes, Moner assegurà que «no hi pot haver més control», i negà que s'hagi generat alarma social que, segons el seu parer, s'hauria d'atribuir a l'oposició, que acusà d'«armar bregues» mentre ella feia feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris