muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El PP demana el sí per acabar amb les «temptacions secessionistes»

López Istúriz destaca que el tractat defensa «la diversitat dins la unitat»

El diputat del PP en el Parlament europeu, Antonio López Istúriz, demanà ahir a Inca el «sí» en el referèndum sobre la Constitució europea perquè el tractat presentat «tanca la porta als qui tenen temptacions secessionistes». En aquest sentit, digué que «a Europa no agraden aquests discursos cridaners», i que amb la Constitució europea «quedaran sentenciats projectes de ciència-ficció, com el Pla Ibarretxe, o teories independentistes com les d'ERC».

En una roda de premsa organitzada a Inca amb el portaveu del PP de Balears, Miquel Ramis, i el president del PP de Mallorca i batle d'Inca, Pere Rotger, l'eurodiputat justificà les seves afirmacions explicant que «en el text de la Constitució queda clara la inviolabilitat de les fronteres dels estats integrants de la Unió Europea, apostant per la diversitat dins la unitat».

López Istúriz demanà als ciutadans una gran participació en la consulta del proper dia 20 «per tal que Europa senti ben clara la veu d'Espanya». A pesar d'això, criticà que no s'hagi esperat una mica més per convocar el referèndum, «perquè les dades escollides no són les millors; hi havia resolucions de la mateixa Comissió Europea que aconsellaven esperar més per fer consultes populars».

Insularitat
En referència a la qüestió de la insularitat, López Istúriz va reconèixer que «podria haver estat millor representada en la Constitució europea», però digué que «hi ha articles importants en matèria de transport i comunicació, i la nostra tasca serà defensar que s'apliquin en benefici de Balears».

El portaveu del PP de Balears, Miquel Ramis, explicà que la campanya del seu partit per aquest referèndum és «principalment cívica», amb reunions amb «la majoria de sectors socials» i presència en «actes públics».

Destacà especialment «l'acte central» que tindrà lloc avui a Palma amb la presència d'Eduardo Zaplana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris