muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El Govern crearà un nou 'comitè de savis' per regular el tot inclòs

Aquest tipus d'oferta ha augmentat un 60% el darrer any a Balears

El Govern té intenció de crear un nou «comitè de savis» que «lluny de les demagògies polítiques» sigui capaç de definir i regular el tot inclòs. El conseller de Turisme, Joan Flaquer, anuncià ahir aquesta proposta que ja anticipà el president Matas el novembre passat a la fira turística de Londres i que ve a situar el dabat turístic a l'alçada de l'estatutari.

Així mateix, aquesta comissió d'experts de «reconegut prestigi, despolititzats i de perfil més bé tècnic» tendrà la responsabilitat de dimensionar el debat al voltant d'un tipus d'oferta que ja desenvolupen devers 160 establiments de les Balears, un 60% més que el 2003. Flaquer explicà que el grup de «savis» estarà integrat per 9 membres, quatre els designarà el Govern i els altres cinc els diferents partits polítics amb representació parlamentària.

La voluntat de l'Executiu autonòmic és arribar a disposar d'un text articulat que permeti garantir uns estàndards de qualitat del tot inclòs i la millor fórmula de comercialització del producte. En aquest sentit, Flaquer no volgué fixar cap termini als treballs de la comissió d'experts. «Tan sols desitjam que una vegada constituïda, d'aquí a dues setmanes, de la seva feina surtin unes conclusions que es puguin elevar al Consell de Govern en forma de projecte de llei», afirmà.

Alhora, es crearà una comissió no permanent al Parlament per a l'estudi del tot inclòs. En ella hi tendran cabuda els agents socials, ja que «el diàleg amb els empresaris i el sindicat té altres àmbits que no han d'interferir la feina dels experts», explicà Flaquer, tot i que les sessions de la Mesa de Diàleg Social sobre turisme estiguin ara mateix aturades.

Paral·lelament, es prosseguirà el procés d'inspecció dels establiments turístics balears que oferten tot inclòs. El director general d'Ordenació Turística, Josep Aloy, explicà que la Conselleria té oberts 18 expedients per infraccions detectades a hotels i apartaments. Tot i això, «no hem registrat cap denúncia ni cap queixa. Tampoc hem rebut cap allau de reclamacions», admeté.

Quant a la perspectiva del sector, el president de la patronal hotelera, Pere Cañellas, tornà a criticar l'actitud intervencionista del Govern. «Pensam que el mercat no hauria de tenir interferències del sector públic», argumentà Cañellas, qui es mostrà respectuós amb la proposta del conseller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris