algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Alumnes de Cambridge English no han de pagar les quotes pendents

L'Audiència dóna la raó a 45 afectats per la fallida de l'acadèmia

LL.L./AGÈNCIES.Palma.
L'Audiència Provincial ha eximit 45 alumnes de la desapareguda acadèmia Cambridge English de pagar les quotes de finançament del curs d'anglès que varen contractar per sufragar les despeses del curs i que Caja Madrid els exigia. A més, el tribunal exigeix en una sentència ferma que es torni als alumnes els pagaments corresponents a les quotes posteriors al tancament del centre i els interessos corresponents.

Aquesta ha estat la primera vegada a l'Estat espanyol en el cas de les acadèmies d'idiomes que feren fallida que un tribunal dóna la raó als alumnes que tenien préstecs pendents de pagar. A les Balears, a més dels 45 beneficiats per la sentència de l'Audiència Provincial hi ha 83 alumnes més de Cambridge English que estan a l'espera d'un altre conflicte judicial amb el Banco Santander Central Hispano. Igualment, hi ha unes 75 persones més que estan a l'espera d'una altra denúncia contra Opening.

La directora general de Consum, Manuela Messeguer, amb el delegat d'Ausbanc Consum, Carlos Hernández, associació que va interposar la demanda en representació d'aquests alumnes, varen informar que la mitjana dels préstecs és de 1.650 euros per alumne.

Hernández va criticar l'actitud de Caja Madrid, la principal finalitat de la qual és «protegir els interessos dels més desafavorits» però que, contràriament, reclamava «fora de tota lògica i de la llei» les quotes de finançament.

Aquesta situació va sorgir el febrer de 2003, quan Cambridge English School va tancar la seva acadèmia a Palma i va deixar els seus alumnes sense classes d'anglès i subscrits a préstecs amb Caixa Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris