nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Murgui renova la quarta part del Consell de Preveres amb gent jove

Dotze dels 50 capellans que formen l'organisme no tenen ni 40 anys

96958

El Consell de Preveres al complet.

T.A.

El bisbe Jesús Murgui va renovar ahir una quarta part del Consell de Preveres amb capellans menors de 40 anys. Amb aquesta passa el prelat de l'Església de Mallorca compleix amb un dels canvis prevists després de l'arribada d'un nou bisbe a una diòcesi. Concretament, Murgui tenia de temps fins el pròxim dia 21, quan farà un any de la seva presa de possessió, per nomenar un nou Consell de Preveres, ja que l'anterior es va dissoldre després de la mort del bisbe Teodor Úbeda, dia 18 de maig del 2003.

El nomenament dels 50 capellans que formaran el primer Consell de Preveres propi de Murgui va tenir lloc ahir al Seminari Menor, a la popular barriada d'Es Viver.

Segons va explicar el vicari general, Andreu Genovart, el fet que Murgui hagi esgotat pràcticament el termini que tenia per nomenar el nou Consell de Preveres s'ha degut a què el bisbe «no ha volgut frisar» i s'ha estimat més conèixer bé l'Església de Mallorca.

De fet, aquest organisme serà, segons Genovart, «el pont» entre els 344 preveres que hi ha arreu de Mallorca i el bisbe, i és, per tant, un dels consells que assessoren directament Murgui.

La composició de l'organisme que es va constituir ahir, segons el vicari general, representa les diferents edats i procedències dels vuit arxiprestats de la diòcesi, que són els de Palma-Marratxí; el Ponent; el de Migjorn; el de Llevant; el de Miramar-Vall de Sóller; el del Pla; el de Lluc-Raiguer, i l'arxiprestat del Nord.

Això sí, en paraules de Genovart «del nou Consell de Preveres destacaria que hi ha molts de capellans joves, un total de 12 menors de 40 anys». L'important pes dels preveres joves també ha arribat a la comissió permanent de l'organisme, ja que un dels seus cinc membres ho és.

Precisament, un dels trets més destacats de Murgui és la seva experiència amb els joves i les noves vocacions a València, d'on era bisbe auxiliar. En aquest sentit, quan va arribar a Mallorca el prelat es va fixar com a objectiu atreure més joves a l'Església i superar l'actual situació, que el mateix bisbat defineix com «goteig de vocacions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris