muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La comissió judicial continua veient anomalies en el cens de Formentera

Quatre testimonis presten declaració davant del jutge Monserrat

Quatre testimonis més argentins del cas Formentera, la presumpta trama il·lícita per alterar els resultats electorals en les autonòmiques de 1999, deixaren palès ahir noves irregularitats en el procés que seguiren per omplir els formularis d'inscripció en el cens d'aquesta illa.

Jorge Ricardo González Vallecillo, Francisca Marco González, Paula Gimina Martínez Riera i Vida Amor Riera Albornoz Francisca Norma Mangiova Mora estava citada però no hi anà- declararen davant dels integrants de la comissió judicial de Balears, en una jornada marcada per les coincidències en les anomalies dels formularis.

En aquesta ocasió, de nou s'apuntà que els testimonis havien firmat la reclamació per ser inscrits en el cens de Formentera, però, com ha succeït amb la gran majoria dels familiars d'emigrants de Balears raguts a Santa Fe, no varen reconèixer les dades grafològiques que reflectien els documents que els mostraren.

Per això, un dels advocats de l'acusació particular, Miquel Mas, va declarar a aquest diari: «La jornada ha estat molt positiva perquè es continua avançant en la demostració que, efectivament, es va registrar un delicte d'alteració del cens electoral de Formentera».

La comissió judicial de Balears presidida pel jutge d'instrucció instructor Antoni Monserrat, i de la qual forma part també el fiscal cap, Bartomeu Barceló, ha de prendre declaració d'una vintena de testimonis més a Santa Fe per finalitzar el primer torn d'interrogatoris en aquesta ciutat argentina.

Posteriorment, la comitiva balear es desplaçarà a Rosario, Bahía Blanca, Formosa, Buenos Aires i Montevideo (Uruguai) amb l'objectiu de comprovar in situ el contingut de declaracions anteriors realitzades pels testimonis davant d'una comissió rogatòria.

El notable esforç que estan realitzant el jutge, el fiscal i els advocats de les parts comparegudes es veu recompensat per la col·laboració dels testimonis i, especialment, pel gran suport del titular del Jutjat número 2 de Santa Fe, Francisco Miño.

La comissió judicial és tractada de forma exquisida. Des del dia 1 de febrer, en l'inici de les testificals, la comissió judicial disposa d'una sala especialment habilitada en aquestes dependències.

A més, s'alternen el mateix jutge Miño i un secretari per donar fe dels testimonis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris