nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

El batle es compromet a defensar els llocs de feina de la residència

Pastor no signarà cap acord fins que no es garanteixi la continuïtat

J.M.SASTRE.Manacor.
El batle de Manacor, Antoni Pastor, es compromegué amb els treballadors de la residència a no signar cap conveni amb l'empresa que gestionarà 48 de les 120 places que tendrà la nova residència municipal per a la tercera edat fins que els 35 actuals empleats arribin a un acord amb la futura concessionària per mantenir els seus llocs de treball.

Els treballadors, Pastor i el delegat de Serveis Socials, Rafel Nicolau, es reuniren ahir i el batle els explicà els detalls del projecte que preveu l'esbucament de les actuals instal·lacions i la construcció d'un nou edifici i la futura gestió.

L'objectiu dels treballadors és que els interins puguin mantenir «al màxim» el seu lloc de treball i, en referència als fixos, es tractarà de renegociar en quines condicions es quedaran en comparació amb la seva actual situació i ubicació a la residència.

Els treballadors expressaren el seu malestar al batle i comentaren que «hem estat nerviosos» davant les diferents notícies sobre la nova residència.

En un maratonià dematí, Pastor es reuní també amb la Federació de Veïns de Manacor a qui informà sobre el projecte de la nova residència i model de gestió.

D'altra banda, ALM-UM sol·licitarà al batle la creació d'una comissió tècnica i política amb l'objectiu que inspeccioni la residència municipal i verificar l'estat de l'edifici sobretot «després que el batle asseguràs en el passat ple que es troba en estat ruïnós i que no vol mantenir ni «un dia mes» els interns ni el personal» en el seu interior, explicà el portaveu dALM-UM, Miquel Riera.

Aquest partit reclamarà que la comisió estigui integrada per un component de cada partit polític i dos tècnics, un de serveis socials i un d'arquitectura.

«Si es confirma que l'estructura i les instal·lacions de la residència estan tan malament com ha assegurat el batle públicament aquests dies, solicitarem a l'Ajuntament que adopti de manera immediata les mesures oportunes per garantir la seguretat dels residents i dels treballadors», comentà Riera.

Comptabilitat
Així mateix, ALM-UM reclamarà la comptabilitat de la residència municipal dels anys 2003 i 2004. L'objectiu d'aquesta petició és «per analitzar amb certesa les darreres declaracions públiques de Pastor en les quals assegurà que la residència té un dèficit de més de 880.000 euros anuals».

En aquest sentit, Riera considera que «es tracta d'una xifra molt elevada. Ens agradaria confirmar que és així. Per això creim oportú demanar que aquesta comissió que es creï analitzi els comptes de la residència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris