nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Els comerciants de la plaça de l'obelisc volen més presència policial a la zona

Pimeco reclama a Cort la figura del Policia de Barri per prevenir atracaments com el de la joieria

G.P/P.M.Palma.
Els veïns i comerciants de la zona de la plaça de l'obelisc de Palma mostraren ahir el seu suport al joier agredit i emmordassat per dos delinqüents.

La indignació regnava ahir entre els comerciants i veïns de la zona de la plaça de l'obelisc de Palma, arran del brutal atracament perpetrat el dimecres per dos individus en la joieria «Dot», ubicada al carrer Arxiduc Lluís Salvador. Els dos delinqüents, procedents de l'Europa de l'Est, agrediren i emmordassaren el joier, s'apoderaren d'una gran quantitat de joies i fugiren. La víctima, Miquel Fuster, de 62 anys, rebé assistència mèdica ja que el copejaren per tota la cara i diverses parts del cos. Ahir al matí acudiren a la joieria «per ordenar una mica les coses» i foren molts els veïns i coneguts que s'aproparen fins al seu establiment per saber si es trobava bé i donar-li ànims.

Els lladres «visitaren» tres vegades la joieria de Miquel Fuster, dues vegades l'atracaren i una altra entraren a robar. En aquesta darrera ocasió, els delinqüents planificaren el cop. Dimarts compraren unes arracades i feren una ullada al local. Dimecres tornaren a la joieria per canviar-los i, aprofitant que estava sol, l'agrediren brutalment i s'emportaren joies dels aparadors i de la caixa forta.

Ahir, «encara amb la por al cos», Miquel Fuster s'estimà més no fer declaracions sobre això però reclamà una major presència policial a la zona.

Entre els amics que visitaren Miquel Fuster hi havia Ricardo, propietari del Bar Nevada, ubicat a poc més de 100 metres de la joieria, i que ha patit més de 30 robatoris, i el secretari tècnic de la Federació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca, Àngel Pujol. Ambdós també exigiren «més presència policial per prevenir atracaments com el de la joieria». Pujol recordà: «Nosaltres ja fa bastant temps que reclamarem a l'Ajuntament la figura del policia de barri perquè hi hagi un contacte permanent entre la policia, els comerciants i els veïns, una policia més propera que conegui els problemes del barri i si detecta alguna anomalia que ho digui».

El secretari tècnic de Pimeco remarcà que «no volem una superpolicia, només que hi hagi més contacte amb la gent, que hi hagi policies als barris que coneguin els veïns i els seus problemes, si hi ha un carrer brut o una cosa que no és normal que ho diguin».

En el mateix sentit es va expressar Ricardo, «abans hi havia aquí un policia de proximitat del Cos Nacional de Policia, hi havia un contacte directe, un telèfon al qual cridar però un dia ens digueren que ho canviaven i no hi ha hagut ningú més per aquí».

«Exigim més policia perquè l'únic que volem és poder fer feina tranquils», digué a més que «aquesta zona, la de l'Eixample, és una bona barriada, però si patim tants de robatoris, es devalua i d'aquesta manera sortim tots perdent», va destacar Ricardo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris