algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els maltractadors seran controlats amb polseres connectades per GPS a l'112

La víctima serà avisada per mòbil quan l'agressor incompleixi l'ordre d'allunyament

84734

Rosa Puig va presidir la primera reunió de la Fundació contra la Violència de Gènere.

M.À.C.

Els maltractadors de les Balears seran controlats amb un sistema de satèl·lit GPS pel servei d'emergències de l'112 que permetrà que les víctimes siguin alertades quan la seva exparella incompleixi l'ordre d'allunyament. Això serà possible gràcies a un conveni que firmaran aquest mes el Govern i la Comunitat de Madrid per aplicar a les Balears una experiència que només s'ha desenvolupat fins ara a la capital de l'Estat i que és estudiada per institucions estrangeres.

Aquest anunci el va realitzar ahir la consellera de Presidència, Rosa Puig, abans de participar en la primera reunió de la Fundació Balear Contra la Violència de Gènere. Puig va explicar que aquest nou organisme té previst fer les primeres passes aplicant dos programes que han estat dissenyats per l'Institut Balear de la Dona.

Sobre el de protecció de les víctimes, va explicar que es tracta d'«un sistema electrònic que posarà en alerta les víctimes quan l'agressor incompleixi l'ordre d'allunyament». Concretament, Puig va matisar que els maltractadors hauran de dur una polsera amb un sistema satèl·lit de GPS que avisarà l'112 quan s'acosti a la persona agredida. Llavors el servei d'emergència podrà avisar via mòbil la víctima del risc al qual s'exposa i demanarà la intervenció de les forces de seguretat de l'Estat.

La consellera de Presidència també va explicar que el dispositiu, dissenyat per la Universitat Complutense, també avisa el servei d'emergència quan el maltractador es desfà de la polsera. A canvi de la cessió de la patent, el Govern es compromet a finançar amb 60.000 euros la investigació per perfeccionar el sistema. L'ús d'aquest dispositiu per alertar les víctimes haurà de ser ordenat pel jutge. De fet, la consellera de Presidència es va comprometre a tenir a l'abast dels tribunals tants dispositius com siguin necessaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris