algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'home de qui es confongué el vot amb un difunt a Formentera no reconeix la seva firma

L'emigrant José Tur Tur, que declarà ahir, es viu i votà en les eleccions autonòmiques del 1999

P.C. Argentina.
José Tur Tur viu i votà en les eleccions de 1999 a Formentera, segons pogué comprovar ahir la comissió judicial de les Balears en la setena jornada de declaracions dels testimonis argentins al Jutjat Federal número 2 de Santa Fe.

Cal recordar que la comissió judicial balear va sol·licitar al jutge de Santa Fe que està al capdavant del Jutjat número 2 que s'obrís una investigació per localitzar altres possibles ciutadans residents a Santa Fe que també s'anomenassin José Tur Tur després de constatar, a través del fill de l'home mort que apareixia com a votant, que podria tractar-se d'una simple confusió.

L'emigrant balear José Tur, el vot del qual fou confós amb el qui havia dipositat, suposadament, a les urnes una altra persona d'idèntics noms i cognoms, mort el 1994, negà que una de les firmes aparegudes als formularis d'inscripció en el cens electoral de Formentera fos seva.

José Tur Tur declarà davant del jutge instructor del cas Formentera, Antoni Monserrat, i el fiscal en cap, Bartomeu Barceló, que la firma apareguda en dos dels documents que li mostraren no era seva. I no pot ser seva, segons explicà, perquè en la data que apareix al formulari -30 d'abril- es trobava de viatge.

Per aclarir aquesta presumpta irregularitat, els advocats de les acusacions particulars en la causa, Ascensió Joaniquet i Miquel Mas, sol·licitaren la pràctica d'una de pericial.

Ahir, així mateix, prestà declaració en qualitat de testimoni María Magdalena Gomila Chiapelo, que deixà en blanc la casella en la qual volia empadronar-se, però que en la qual aparegué més el número 024, que corresponia a Formentera. Aquesta circumstància és motiu d'investigació pel jutge, que ha citat a declarar a Palma, en qualitat d'imputat, el funcionari Jorge Cabral.

La jornada de presa de declaracions als testimonis, com ja és habitual, tornà a deixar de manifest nombroses irregularitats en el procés d'ompliment dels formularis per part dels emigrants de les Balears. Segons Joaniquet i Mas, «cada vegada s'avança més en l'aclariment dels fets».

La comissió judicial de les Balears interroga els testimonis de Santa Fe des del passat un de febrer, i la pròxima setmana tenen previst desplaçar-se a altres ciutats argentines, com a Rosario, Bahía Blanca, Formosa, per continuar amb la presa de declaracions.

El lletrat que coordina la defensa dels imputats en el «cas Formentera», Rafael Perera, ha insistit en què de les declaracions dels testimonis es pot afirmar de manera rotunda que, al marge d'irregularitats administratives, no existeixen elements, ni tan sols indiciaris, que justifiquin el presumpte delicte electoral investigat en la causa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris