muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

L'Ajuntament presenta un dispositiu per a la regularització dels immigrants

Ampliarà els horaris de l'oficina de població i les UIAP ofertaran també el servei

L'Ajuntament de Palma presentà ahir un dispositiu per combatre les llargues coes d'immigrants que es formen a l'oficina de població, ubicada a la plaça de Santa Eulàlia, per a l'obtenció del certificat de residència necessari per a la seva regularització.

Aquest pla de xoc, que començarà a funcionar el proper dilluns dia 14 de febrer i tindrà vigència fins al proper 7 de maig, es basarà en tres focus d'actuació per intentar facilitar la documentació necessària i evitar així cues i temps d'espera excessius.

Per una banda, el més que necessari certificat d'empadronament no es lliurarà només a l'oficina de població de la plaça de Santa Eulàlia. Per això, s'ha habilitat aquest serveis a totes les UIAP (Unitats d'Atenció al Públic) que disposa Cort arreu del terme municipal.

Així, es podrà tramitar la documentació també al quarter de la Policia Local a Sant Ferran, a s'Arenal, a l'Escorxador, a es Coll d'en Rabassa i a l'edifici d'Urbanisme a les avingudes. La segona mesura serà l'ampliació horària de l'oficina de població. Aquesta romandrà oberta al públic ininterrompudament des de les 9 del matí a les 18 hores de l'horabaixa.

L'objectiu és augmentar la franja horària de servei per adaptar-se millor als treballadors i per aconseguir una afluència més esglaonada dels usuaris ja que l'oficina compta amb un espai prou reduït. La tercera actuació preveu l'entesa amb les diferents associacions d'immigrants perquè en coordinació siguin elles les que sol·licitin i aconsegueixin la documentació dels immigrants.

La tinent de batle de Règim Interior, Catalina Terrassa, manifestà també que «aquest dispositiu ens permetrà afrontar l'obertura del procés d'escolarització que necessita també dels respectius certificats d'empadronament». Terrassa considerà que «aquest pla creim que serà prou suficient davant les gran coes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris