lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Cort manté el projecte al parc de les Estacions i defuig del diàleg

Només es reunirà amb els veïns afectats si hi ha grans novetats

Cort mantindrà el projecte de reforma del parc de les Estacions i que no es reunirà amb els veïns afectats fins que no hi hagi grans novetats respecte del pla inicial. Així ho informà el tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, que digué que «mentre no hi hagi cap canvi important en les obres no tenim previst convocar la mesa de diàleg amb les entitats socials per tractar el tema en qüestió».

Els tècnics municipals de la Gerència d'Urbanisme i la Junta de Govern Local continuen treballant conjuntament en l'elaboració del projecte, que està previst estigui enllestida la seva versió definitiva dins el proper estiu. A més, Rodrigo de Santos rebutjà qualsevol convocatòria de concurs públic per al parc de les Estacions «i la seva redacció es farà segons l'esquema general que tenim previst».

De totes maneres, els representants dels barris de Son Fortesa, Son Oliva, Son Costa, els Hostalets i el Capitol, afectats pel soterrament de les vies del tren, han anunciat que ben aviat es reuniran amb la batlessa de Palma, Catalina Cirer, per expressar-li la seva oposició al projecte.

Aquestes entitats esperen el compliment de la paraula donada pel regidor de Trànsit, Àlvaro Gijón, a convocar una mesa de diàleg just després de la seva ansiada reunió amb la batlessa. Aquests pretenen una gran zona verda en lloc de quatre carrils a sobre de les vies.

En relació a aquest fet, el GOB ha exigit la convocatòria de les meses de diàleg de Cort per tractar el tema del parc i del carrer de Jacint Verdaguer. Segons el GOB, el projecte actual significa desmantellar la zona verda més gran del centre de Palma i convertir les vies del tren en un carrer per a cotxes en comptes d'una zona verda. A més, els ecologistes denunciaren que a dia d'avui la Conselleria d'Obres Públiques encara no ha contestat les seves al·legacions al projecte.

Així, demanen que l'espai que ara ocupen actualment les vies que passaran a ser soterrades siguin íntegrament un autèntic passeig per a vianants. A més, volen que es mantingui el carrer d'accés a ambdós costats de Jacint Verdaguer amb una amplària petita que no permeti la creació d'una via de penetració massiva de vehicles. També creuen necessari que el projecte sigui fer una ciutat més amable amb els seus habitants i no pretendre llevar trànsit a les avingudes a costa de col·lapsar i castigar els barris d'edificis amb poques altures.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris