nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Les multes d'ORA imposades a Palma baixaren un 20% el 2004

Es tramitaren 145.063 denúncies per infraccions a la zona blava

Les multes d'ORA imposades a Palma baixaren un 20 per cent durant l'any 2004 respecte de l'anterior. En canvi, les denúncies realitzades per la Policia Local en matèria de circulació pujaren un 13,5 per cent. Pel que fa a l'ORA, durant l'any 2003 es redactaren 107.028 multes respecte les 86.558 del 2004. Així doncs, es deixa palès la variació negativa de quasi un 20 per cent menys.

La tasca realitzada per la Policia Local en referència al control de la circulació suposà, en comparativa dels anys 2003 i 2004, un increment del 13,5 per cent. És a dir, que l'any passat es denunciaren 145.063 infraccions per les 127.756 del 2003. Parlant en totals de multes de trànsit en els mateixos anys, es pot observar un descens mínim de l'1,35 per cent.

D'aquesta manera, el cobrament en matèria de recaptació del total de les multes imposades suposa aproximadament un 50 per cent del global. El tinent de batle d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma, Pedro Àlvarez, es mostrà satisfet amb l'esmentat percentatge de cobrament.

Àlvarez argumentà que comparant la recaptació amb altres ciutats i capitals espanyoles, la de Palma és positiva ja que la normalitat oscil·la entre un 35 i un 45 per cent. El responsable d'Hisenda reconegué, malgrat tot, que «el 50 per cent de cobrament pot semblar baix» si es compara amb la recaptació de tributs com l'IBI o l'IAE que se situa al voltant del 95 per cent.

Pedro Àlvarez matisà que aquesta diferència substancial es deu, bàsicament, a què els ciutadans a l'hora de pagar els tributs són més complidors que no a l'hora d'abonar una multa. Així, des de l'àrea d'Hisenda hi ha el compromís de millorar la gestió en la recaptació de les denúncies per infraccions de trànsit.

Per això, es preveu que els ciutadans puguin fer el pagament de les denúncies a qualsevol oficina municipal amb capacitat de recaptació, amb l'objectiu d'evitar aglomeracions al quarter de la Policia Local, indret on només ara es pot fer efectiu aquest servei.

També agilitarà aquest fet la posada en marxa de la caixa única que permetrà l'abonament de qualsevol impost o multa al moment i a les mateixes oficines sense trasllats a altres delegacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris