algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'adaptació del centre per vianants provoca diversitat d'opinions

Les obres d'embelliment han començat pel carrer Major i la plaça

L'adaptació del centre de sa Pobla per a vianants ja no té marxa enrere. Les obres avancen a bon ritme per la plaça Major, on el renou de les taladradores i la pols provoquen les primeres queixes d'alguns comerciants. Els que s'hi oposen temen que el tall del trànsit al centre urbà incrementi els problemes d'aparcament a sa Pobla i faci desistir alguns clients acostumats a aparcar a prop dels comerços.

Els propietaris d'algunes de les botigues situades al voltant de la plaça Major diuen que ja han notat un descens en les vendes durant aquesta primera setmana d'obres. Tot i així, la majoria dels poblers veuen bé aquesta intervenció al centre. Creuen que guanyarà en netedat, en comoditat i en calma. La plaça Major, amb molta de gent els horabaixes, serà més transitable per als infants i la gent gran. A més, per molts poblers, l'habilitació del centre per a vianants és sinònim de modernitat. «Si ha funcionat en altres bandes, com a Inca o a Alcúdia, també funcionarà aquí», comenten alguns.

Sebastià Campins, de la Ferreteria Campins, està preocupat per la durada d'aquests treballs. Tot i així creu que sa Pobla hi sortirà guanyant. Sebastià ha fet una enquesta entre els seus clients. «La majoria reconeixen que mai no troben lloc just davant la botiga, així que no crec que els importi caminar un poquet per venir a comprar».

Joana Crespí és dependenta de Marc Moda. «Aparcar serà un desastre, ara ja és complicat i no vull ni imaginar-me com serà quan el centre sigui per a vianants i amb ORA», comenta. «Esper que almenys puguin descarregar els camions». Catalina Serra fa feina a Publinord Balear i opina que és una qüestió de canvi de mentalitat.

Del mateix parer és Martina Perelló, qui assegura que «això quedarà molt bé». Creu que la gent s'ha d'acostumar a anar al centre a peu. Pasquala Amer està acostumada a anar a peu. Considera que amb l'eliminació del trànsit no la molestaran els cotxes. «Per a la gent gran i per als nins això serà fabulós, més net i més tranquil». El mateix opina Guillem Capó. Aquest veí de sa Pobla assegura que aquesta actuació ajudarà a modernitzar sa Pobla. «Quan estigui fet tothom ho trobarà bé».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris