muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Els immigrants amb permís de treball es poden duplicar amb la legalització

El càlcul més elevat estima que Balears acollirà més de 60.000 extracomunitaris

67310

L'afluència de ciutadans extracomunitaris va ser massiva ahir a les oficines d'empadronament.

LL.L./E.P. Palma.
El procés de regularització extraordinari podria suposar duplicar el nombre de treballadors extracomunitaris amb permís de treball a Balears si es compleixen les previsions més optimistes i s'hi acullen 30.000 estrangers.

Precisament, a petició d'aquest diari, la Delegació del Govern va informar ahir que amb data d'1 de gener del 2005 hi havia a les Balears 31.990 estrangers que disposen d'un permís de treball no comunitari. D'aquests 31.990, la major part, 20.549, tenen el permís en vigor però l'han de renovar. Per contra, una minoria, 11.441, tenen el permís permanent.

En el cas que els prop de 30.000 extracomunitaris, que podrien ser menys, es regularitzin, en els pròxims mesos hi hauria uns 60.000 ciutadans de fora de la Unió Europea amb el permís de treball, és a dir, el doble que els que hi ha en l'actualitat.

A més, s'ha de tenir en compte que ara per ara hi ha a les Balears 32.508 ciutadans subjectes al règim comunitari que tenen el permís de treball, al qual tenen dret per la seva condició de ciutadans de la Unió Europea. Igualment, hi ha prop de 14.000 estrangers (principalment menors, dones i familiars grans dels treballadors) que només tenen el permís de residència. La regularització de nous estrangers podria venir acompanyada de reagrupacions familiars que fes augmentar aquesta darrera xifra.

D'altra banda, el president de la CAEB, Josep Oliver, va advertir ahir que el volum més important de regularització d'immigrants amb el nou procés obert arribarà a les Balears a partir del mes de març o abril, quan els empresaris de les Illes comencin a necessitar més mà d'obra per afrontar especialment la temporada turística.

«Quan comença a fer falta més treballadors no és ara», va subratllar Oliver, qui confia que la Delegació de Govern faci una «previsió adequada» per afrontar una eventual arribada massiva d'expedients a finals de març o abril.

El president de la patronal troba bé aquesta iniciativa del Govern central, perquè permetrà a les empreses «completar la seva plantilla amb personal extracomunitari» i servirà perquè tots aquests immigrants que hi ha a les Illes puguin legalitzar la seva situació.

Així mateix, espera que l'empresari pugui trobar-se amb un procés «senzill i normalitzat per evitar pèrdues de temps, sense que hi hagi excessiva burocràcia». Fins ara, va dir Oliver, han estat pocs els empresaris que han anat a la seu de la patronal per informar-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris