muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El Consell convoca l'oposició per consensuar un nou reglament

La junta de portaveus es reunirà demà per analitzar la qüestió

J.T. Palma.
L'equip de govern del Consell de Mallorca convocarà dijous tots els portaveus per iniciar el procés que ha de portar a consensuar un nou reglament orgànic de la institució. La Junta de Portaveus també servirà per concretar la creació d'una comissió d'avaluació i seguiment del Pla Territorial i establirà els mecanismes per tal que el Consell pugui participar en el procés de reforma de l'Estatut d'Autonomia, presentant propostes que afectin la institució.

La decisió de l'equip de govern pretén donar compliment a tres resolucions del debat sobre l'estat de Mallorca, que el Consell aprovà dilluns. Al mateix temps, suposa un canvi substancial en la relació entre Executiu i oposició, que aquesta legislatura ha estat marcada per la tensió i els retrets, sobretot des que la majoria de PP i UM aprovaren en solitari un reglament que l'oposició veu restrictiu.

En el ple de dilluns, els grups aprovaren per unanimitat dues resolucions que insten a modificar el reglament orgànic i consensuar-ne un de nou, mesura que es començarà a posar en pràctica a partir de demà.

També en aquest ple, els socialistes retiraren una proposta per crear una àmplia comissió de seguiment del Pla Territorial després que el conseller del Territori, Tomeu Vicens, es comprometés a estudiar-la. Sí que es va aprovar una proposta d'EU-EV que compromet el Consell a convocar de manera regular la Comissió de Seguiment ja existent. En la reunió de demà s'avaluarà la possibilitat de crear una nova comissió de seguiment i avaluació del Pla Territorial.

Així mateix, la junta de portaveus estudiarà com influir en la reforma de l'Estatut, després que tots els grups donassin suport dilluns a una iniciativa d'EU-EV en la qual el Consell demana que s'aclareixin les competències de funcionament de la institució en el procés de reforma de l'Estatut. L'objectiu de l'Executiu insular és que el Consell pugui participar en la reforma estatutària, aportant propostes en tot allò que afecti la institució o el seu àmbit d'actuació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris