algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Balears disposarà d'un observatori per prevenir la violència escolar

Els governs del PP acorden crear-lo i impulsar mesures de la LOCE

Els consellers d'Educació de les comunitats autònomes governades pel Partit Popular i la coordinadora d'aquesta matèria dins el partit, l'exministra Ana Pastor, acordaren ahir posar en marxa observatoris de convivència en el medi escolar en els diferents territoris. En el cas del de Balears, el conseller Francesc Fiol es mostrà convençut que l'observatori podria estar creat «en un parell de setmanes».

Aquest acord es prengué després de dos dies de reunions a Palma entre els consellers d'Educació de les Balears, el País Valencià, Castella i Lleó, Madrid, Galícia, La Rioja i Ceuta, supervisades per la coordinadora d'Educació del PP, Ana Pastor.

Fiol explicà que els consellers d'Educació del seu partit veuen «amb una enorme preocupació el tema de la convivència». De fet, segons avançà el titular d'Educació de Balears, «l'observatori realitzarà un esforç de prevenció de conflictes». Tanmateix, Fiol assegura que aquest «esforç» no respon a una situació de risc, sinó que sobretot «és preventiu». De fet, el conseller recordà que a Balears els casos de violència escolar són esporàdics i cità el d'un professor que fou agredit a Pollença. A més, Fiol creu que les relacions interculturals, «a pesar de ser beneficioses, també generen conflictes entre els menors».

Per la seva part, Pastor indicà que al País Valencià ja s'ha posat en marxa aquest observatori i, entre altres mesures, s'ha creat una pàgina web i una línia d'atenció telefònica per a menors. A banda d'aquests instruments, l'observatori comptarà amb l'assessorament d'experts que analitzaran la situació dels centres escolars.

A més d'aquest anunci, els consellers i Pastor varen demanar al Govern central que apliqui el pròxim curs la gratuïtat de l'educació entre 3 i 6 anys; l'ensenyament en anglès d'algunes matèries; un pla de xoc a l'educació secundària per reduir el fracàs escolar i més finançament per a les comunitats autònomes que, com Balears, escolaritzen un gran nombre d'alumnes immigrants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris