nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Flaquer assegura que la despesa per turista ha augmentat un 3,3%

La dada contradiu les opinions de les principals institucions de Balears

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, assegurà ahir davant el Parlament que la despesa turística a les Balears registrà un increment del 3,3% l'any passat respecte el 2003. Tot i que l'única prova que aportà va ser la dada avançada d'un estudi comanat pel Govern central a l'Institut d'Estudis Turístics.

L'anunci fet per Flaquer contradiu les opinions vessades per algunes de les principals institucions públiques de les Illes com la UIB i privades de l'Estat com Exceltur, les quals havien insistit a assenyalar que «la disminució de les estades en hotels, la rendibilitat i el poder adquisitiu dels visitants» havien repercutit en una contracció de la despesa turística. Una idea compartida per la Cambra de Comerç i la patronal Caeb.

Així, mentre que la universitat balear parlava d'una situació d'estancament amb un increment que en el millor dels casos no superaria el 0,8%, l'aliança per l'execel·lència turística (Exceltur) xifrava la caiguda en un 2,2% en els primers sis mesos de l'any passat. En qualsevol cas, es tractaria de les conseqüències d'una temporada turística «atípica», plena de dificultats i d'incerteses tant a les Balears com en els mercats emissors.

Aquestes contradiccions foren, precisament, les que el diputat socialista i exconseller de Turisme, Celestí Alomar, durant el debat a fons que mantengué a la seu del Legislatiu balear amb l'actual titular de la cartera, el conservador Flaquer. «El sector s'ha convertit en un mal negoci, perquè per primera vegada tenim més turistes i menys ingressos», lamentà Alomar. Segons el CITTIB, les arribades de turistes a les Balears augmentaren un 3% durant el 2004.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris