algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Govern i PSOE creuen acusacions per la gestió dels descomptes aeris

Tur diu que l'Executiu fa 'propaganda' en avançar l'aplicació del 38%

La consellera autonòmica d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, i el diputat del grup parlamentari socialista, Vicenç Tur, alimentaren ahir la polèmica que envolta l'aplicació dels descomptes aeris per a residents. Tur es demanà el perquè del «canvi d'actitud» dels polítics del PP, «que han passat d'incomplir les seves promeses sobre l'esmentada qüestió a fer propaganda de voler avançar l'ampliació, del 33 al 38%, un parell de setmanes abans que Foment l'apliqui amb efectes retroactius».

El representant del PSIB insinuà que la campanya publicitària de l'administració autonòmica per «vendre» el retorn dels doblers costarà més que l'avançament del descompte. Tur considera que la iniciativa del Govern Matas respon a «un atac de banyes, ja que a la fi Madrid ha complert un compromís».

La consellera Cabrer contraatacà assegurant que «els únics que han canviat d'opinió han estat els responsables del Ministeri de Foment». En aquest sentit, recordà que el «Govern central en un principi s'oblidà d'incloure l'ampliació del descompte en els pressuposts generals de l'Estat; després esmenaren l'errada però no varen preveure la retroactivitat ni el finançament del 38 per cent també pel transport marítim de passatgers; més tard la ministra manifestà que la retroactivitat s'aplicaria l'1 de gener; i tard o d'hora també haurà de rectificar en relació a les tarifes marítimes».

La consellera d'Obres Públiques considera «trist» el fet que el PSIB-PSOE «anteposi els interessos de partit als dels ciutadans de les Illes Balears i defensi una ministra (Magdalena Àlvarez) que s'ha equivocat en tot».

En un altre moment del debat parlamentari assenyalà les «contradiccions» existents entre els socialistes i recordà que la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, i el secretari general del PSOE a Canàries, Juan Carlos Alemán, reivindiquen que l'Estat sufragui el 38 per cent del preu dels bitllets del transport aeri.

En aquest sentit, advertí que el fet que el decret ministerial no inclogui aquest extrem «no significa res», ja que tampoc no feia cap esment a la retroactivitat de les tarifes aèries i «al final sembla que s'arreglarà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris