algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tres testimonis del cas Formentera planten la comissió judicial balear

Només declarà al Jutjat de Santa Fe Teresa Raquel Fornés Sureda

P.C. Argentina.
Tres testimonis del cas Formentera plantaren ahir la comissió judicial desplaçada des de les Balears. Només comparegué Teresa Raquel Fornés Sureda, que durant una hora i mitja donà la seva versió sobre el procés que seguí per inscriure's en el cens de Formentera i votar el 1999.

Dels tres testimonis que no acudiren a la cita amb la comissió judicial balear, només un d'ells, Olga Fernández Pérez, justificà la seva inassistència en explicar que patia uns problemes cardíacs. La presa de declaracions dels testimonis havia de començar a les 9.00 hores del matí a l'Argentina (les 13.00 hores a Espanya). Puntualment, el jutge, el fiscal i els advocats es presentaren a la sala especial habilitada al Jutjat Federal número 2 de Santa Fe.

Però anaren passant els minuts, les hores, i no va aparèixer ningú, a excepció de Fornés Sureda, circumstància que va originar un gran malestar en la comitiva balear. L'única testimoni que acudí a la citació judicial va reconèixer la seva firma i lletra al formulari d'inscripció en el cens electoral de Formentera que el van ensenyar, malgrat el fet que aquell document, que li fou ensenyat, reflectia que l'escriptura es va realitzar amb dos tipus diferents de tinta de bolígraf.

Teresa Raquel Fornés Sureda, de pare mallorquí (de Muro) i mare argentina, va dir que no recordava perquè als formularis hi constaven dos tipus diferents de tinta i va admetre que va votar a Formentera malgrat el fet que no sabia «res» d'aquesta illa i menys dels partits polítics que allà es presentaven. Això no obstant, va declarar que es «recordava» només d'un partit polític espanyol, «que tenia una rosa i una colometa».

També, fou interrogada per la compra d'una casa a Formentera, projecte patrocinat pel Centre Balear de Santa Fe, i a preguntes del fiscal, Bartomeu Barceló, va explicar que no recordava quan va néixer aquesta iniciativa. Segons Teresa Raquel Fornés Sureda, recollí els fulls per inscriure's a Formentera, després de la pertinent reclamació davant del CERA (Centre d'Espanyols Residents Absents) al Centre Balear de Santa Fe abans de presentar-les al viceconsolat d'Espanya a Rosario.

Així mateix, a preguntes que l'advocat de la defensa, Rafael Perera, va deixar escrites, la testimoni va assegurar que ningú no l'havia pressionat, ni aconsellat ni mediatitzat per votar a determinat candidat en les eleccions de Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris