lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Govern diu que a Palma no es pot produir un desastre com al Carmel

Vol tranquil·litzar així els veïns afectats per les obres del metro

El gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Rafel Pons, volgué transmetre ahir confiança als ciutadans de Palma afectats per les obres del futur metro que el projecte «no té res a veure» amb el de Barcelona i que els fets esdevinguts al barri del Carmel, amb enfonsaments causats per les obres, no es produiran a l'Illa. En aquest popular barri de Barcelona les obres del metro provocaren un forat que afectà un edifici i ara se n'han de tomar tres més, amb el drama humà que d'això es deriva.

Pons va explicar que el projecte del metro de Palma preveu una excavació a cel obert, per la qual cosa no es passa per davall cap edifici. «És a dir, s'utilitza la Gran Via Asima del polígon de Son Castelló per realitzar una excavació a cel obert i, quan estigui construït, es cobrirà i s'instal·laran els fanals i les voreres», va precisar.

En declaracions efectuades a Ultima Hora Punto Radio, el gerent d'SFM va assegurar que el seu departament prendrà totes les mesures necessàries perquè els perjudicats per les obres del metro hi puguin conviure sense molèsties, en relació especialment a les al·legacions presentades pels empresaris del polígon de Son Castelló, que veuran afectats «el mínim possible els seus negocis».

Sobre les al·legacions presentades al projecte de metro, Pons va comentar que s'incorporaran totes aquelles propostes que no modifiquin el traçat ferroviari constructiu dissenyat, encara que va indicar que aquest ja té les seves exigències, com que no es poden formar angles rectes i els revolts han de tenir un radi mínim.

Pel que fa a la sol·licitud d'una estació de metro més a sa Garriga, el gerent de Serveis Ferroviaris va explicar que dependrà del volum de població afectat, tot i que estima que existeixen solucions alternatives, com el tren més el bus, més adequades per gestionar d'una manera més òptima els recursos públics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris