algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les goteres posen en perill el fons documental de l'arxiu educatiu balear

Demanen a l'Ajuntament, responsable del manteniment, que repari els problemes

72092

Imatge que presentava ahir una de les dependències. L'aigua s'eixuga amb poals i fregadores.

L'edifici que acull a Inca l'Arxiu-Museu de l'Educació de les Illes Balears (AMEIB) presenta importants problemes de goteres que segons la seva directora, Coloma Terrassa, estan posant en perill els documents i la maquinària del centre.

La directora de l'AMEIB s'ha dirigit a l'Ajuntament d'Inca, responsable del manteniment d'aquest edifici situat al carrer Mestre Antoni Torrandell i que antigament acollia el centre de Formació Professional, per a què realitzi les reparacions necessàries d'aquestes «molestes i perilloses goteres».

Coloma Terrassa, que també és portaveu del PP a Alcúdia, afirmà ahir que volia destacar que «per part de l'Ajuntament d'Inca sempre hem tingut una gran col·laboració i el treball que realitzen amb nosaltres és fantàstic», encara que explicà que «el mes de desembre es feren unes reparacions insuficients, i hem remès un escrit per accelerar que s'acabin quan abans millor». «Hem de tenir en compte que es tracta d'un edifici molt antic», afegí.

En aquest escrit remès a l'Ajuntament es remarca que els problemes en algunes dependències són «severs» i que «en els dies de pluja impedeixen desenvolupar la tasca diària de les persones que hi fan feina cada dia».

Ahir al matí va caure una important tromba de pluja a la ciutat d'Inca, i aquest diari va poder comprovar com les goteres eren generalitzades en algunes dependències, obligant els treballadors a arraconar ordinadors, impressores i documents per tal que no estassin en contacte amb l'aigua. Els mateixos treballadors intentaven eixugar les filtracions d'aigua amb l'ajuda de poals i fregadores.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Educació d'Inca, Bartomeu Martínez, explicà ahir sobre aquesta situació que «com a responsables del manteniment de l'edifici hi tenim una atenció constant sobre les seves necessitats». Martínez que l'edifici que acull l'AMEIB «és molt antic, i les darreres pluges i la neu han fet aparèixer novament uns problemes que s'arreglaren el passat mes de desembre». «També negociam amb el Govern que faci aportacions amb l'objectiu de millorar i fer més segures les instal·lacions de l'arxiu», afegí l'edil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris