muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els immigrants legalitzats aportaran 51 milions anuals a la Seguretat Social

Uns 400 estrangers i empresaris balears ja han demanat els permisos de treball

74082

Ramon Socias saludà María Cárceles que anà a regularitzar la seva empleada.

La Seguretat Social ingressarà uns 51 milions d'euros cada any gràcies a la regularització extraordinària d'estrangers que entrà en vigor ahir. Aquest és un primer càlcul facilitat pel delegat del Govern a Balears, Ramon Socias, mentre visitava una de les sis oficines d'atenció a empresaris i treballadors que volen normalitzar la seva relació laboral.

Segons explicà Socias, «la Seguretat Social ingressarà a tot l'Estat 2.000 milions d'euros anuals. Si extrapolam aquesta quantitat a les Balears, ens dóna que ingressarà aquí uns 51 milions, ja que ens pertoca un 2'75 per cent dels estrangers regularitzats».

Concretament, Socias es refereix als 30.000 immigrants que Delegació del Govern calcula que es regularitzaran entre ahir i el 7 de maig. Socias recordà que els darrers anys perillava la supervivència del sistema de pensions a causa de l'envelliment de la població, però apuntà que «amb aquesta incorporació el sistema de la Seguretat Social quedarà garantit».

La primera passa per registrar a la Seguretat Social els nous treballadors estrangers la feren ahir centenars d'empresaris, graduats socials, gestors i treballadors immigrants. Segons Socias, a l'oficina de la Casa del Mar, situada al moll Vell, es tramitaren 50 expedients amb cita prèvia. El delegat del Govern creu que per les set oficines que hi ha habilitades a les Balears hi passaran prop de 400 persones diàries.

A aquesta xifra s'ha d'afegir un nombre indeterminat, però bastant alt, de consultes de treballadors que encara desconeixen els detalls del procés de regularització. Tanmateix, la majoria dels tràmits els realitzaran els empresaris, que segons informà ahir Socias després de mantenir una reunió amb el col·lectiu, «estan disposats a col·laborar-hi», ja que «són els primers interessats a fer-ho». Així i tot, en el cas dels treballadors domèstics que facin feina per diferents patrons, hauran de tramitar personalment el permís de treball.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris